Preskoči na glavni sadržaj

Fina se uključila u projekt "Skok iz duga": U Splitu traje besplatno savjetovanje građana

Nakon savjetovališta u Zagrebu, otvoreno je i privremeno savjetovalište za građane u Splitu, u poslovnici Fine na adresi Mažuranićevo šetalište 24b

Savjetovanje o izlasku iz duga za građane provodi se u sklopu EU projekta "Skok iz duga", u organizaciji nositelja projekta - Unije potrošača Hrvatske, udruge za financijsku inkluziju Padobran i BE-ON savjetovanje kao partnera te u suradnji s Finom.

Uz već pokrenuto savjetovalište u Zagrebu (u poslovnici Fine u Ulici grada Vukovara 70), od 10. studenog do 1. prosinca 2022. besplatno privremeno savjetovalište otvoreno je i u poslovnici Fine u Splitu, na adresi Mažuranićevo šetalište 24b. Građani će moći dobiti besplatne savjete svaki četvrtak, u tom razdoblju, od 14 do 18 sati.

Nakon Splita, besplatna privremena savjetovališta otvorit će se u poslovnicama Fine i u Rijeci, Osijeku, Puli i Čakovcu.

U Zagrebu je savjetovalište otvoreno svaki utorak i četvrtak od 10 do 14 sati.

Individualno financijsko savjetovanje o izlasku iz duga iskustveno je potvrđeno kao jedan od najučinkovitijih načina rješavanja problema prezaduženosti. Savjetovanje će pružati neovisni stručnjaci prezaduženim ili potencijalno prezaduženim građanima s ciljem pronalaska najboljeg mogućeg načina za izlaz iz prezaduženosti.

Cilj savjetovanja je analiza financijskog stanja koja uključuje obradu svih potrebnih podataka i dokumentacije o prihodima, obvezama, vjerovnicima, ovršnim ispravama i slično. Ovisno o rezultatima analize, građani dobivaju konkretan savjet za pokretanje rješenja.

Najava dolaska nije potrebna, a ukoliko građani nisu u mogućnosti doći u radnom vremenu savjetovališta, za dogovor o terminu osobnog savjetovanja, te ostale informacije, mogu se javiti na broj 01 4844 877 ili putem e-maila padobran@padobran.hr.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.