Preskoči na glavni sadržaj

Fina sufinancirala računalni laboratorij na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

U utorak, 16. veljače 2021. godine je na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu svečano otvoren računalni laboratorij vrijedan 130.000 kuna, čije je opremanje Fina sufinancirala sa 100.000 kuna. Finu je na otvorenju predstavljala članica Uprave Vinka Ilak.

Dekan veleučilišta Igor Klopotan i članica Uprave Vinka Ilak obišli su Centar održivog razvoja, nakon čega su razgovarali o daljnjoj suradnji kroz buduće projekte koji će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju na studijima Računarstva i Održivog razvoja.

Naime, Fina je na popis visokoobrazovnih institucija čije studente računarstva stipendira uvrstila i Međimursko veleučilište u Čakovcu, čime se studentima nudi mogućnost obavljanja stručne prakse, kao i zapošljavanje po završetku studija.

Dekan Igor Klopotan zahvalio je Fini što je prepoznala Veleučilište kao ozbiljnog partnera te izrazio zadovoljstvo što će se suradnja nastaviti i dalje. "Ponosni smo i zahvalni što je Fina prepoznala naš rad i naš studij Računarstva, stavivši nas uz bok FER-a. To je potvrda naše kvalitete, kao i kvalitete naših studenata koji su nakon studija spremni za rad u ozbiljnim kompanijama kao što je Fina" – rekao je Klopotan.

Članica Uprave Fine Vinka Ilak naglasila je kako Fina u Čakovcu ima razvojni centar koji služi za razvoj modernih tehnoloških rješenja, a u kojem studenti Veleučilišta preko studentskog servisa mogu stjecati vrijedna znanja i iskustva u praksi. "Fina planira intenzivirati suradnju s Veleučilištem kroz stipendije, prakse i gostujuća predavanja naših IT stručnjaka kako bi potaknuli lokalnu održivost i zapošljavanje mladih ljudi. Naime, kako je Fina i tehnološka kompanija, iznimno nam je važno zapošljavati kvalitetan kadar, a pokazalo se kako su to upravo studenti Međimurskog veleučilišta " kazala je Ilak.

Istaknula je kako studenti u razvojnim centrima rade na razvoju modernih rješenja i novih tehnologija, što je privlačno studentima koji tijekom prakse stječu neprocjenjivo iskustvo nužno za daljnji poslovni razvoj i uspjeh.

"Nadamo se da ćemo u budućnosti tim studentima moći omogućiti dobrodošlicu kao našim zaposlenicima, što nam je u konačnici i cilj" – dodala je na kraju Vinka Ilak.

MEV i FINA - suradnja pri opremanju informatičke učionice (1).jpg

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.