Preskoči na glavni sadržaj

FINAeduca u Osijeku: predstavljene usluge za unaprjeđenje poslovanja i servis e-Račun za državu

Financijska agencija je danas u Županijskoj komori u Osijeku, u okviru seminara FINAeduca, predstavila svoje usluge koje olakšavaju i unaprjeđuju poslovanje: optimizaciju arhivske građe digitalizacijom arhive, uslugu e-Arhiv kao dopunu servisu e-Račun, e-plaćanje te plaćanje putem SEPA izravnog terećenja.

Na seminaru su prisustvovali predstavnicii lokalne samouprave, gradskih poduzeća i tvrtki koje posluju na osječkom području.

Jedna od glavnih tema ovog seminara bila je unaprjeđenje poslovanja javne uprave uvođenjem servisa e-Račun za državu. Osim predavača iz Fine, predavanje o načinima uključivanja u sustav te modelima razmjene elektroničkih računa održao je predstavnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Poseban je naglasak stavljen na načine uključivanja javnih tijela u sustav, načine razmjene elektroničkih računa te zakonske promjene koje sve obveznike javne nabave očekuju najkasnije s početkom 2019. godine kada će (sukladno direktivi 2014/55/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. godine o elektroničkom računu u javnoj nabavi) biti obvezni zaprimati elektroničke račune putem sustava e-Račun za državu.

Uvođenje obveznog e-računa je snažna mjera za ostvarenje značajnih ušteda i optimizacije u poslovanju javnog sektora, a razmjenom elektroničkih računa u privatnom sektoru, ostvarit će se uštede u cjelokupnom gospodarstvu.

S obzirom na to da javna tijela imaju mogućnost za povrat sredstava koja će uložiti u procese elektroničkog fakturiranja, na seminaru su predstavljene mogućnosti financiranja potrebnih promjena iz sredstava fondova Europske unije.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.