Preskoči na glavni sadržaj

Fini uručen ugovor za projekt ,,Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Financijska agencija sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, programske platforme putem koje se realizira Operativni program konkurentnost i kohezija i ostvaruje komunikacija između Ministarstva, svih posredničkih tijela i korisnika ugovora o dodjeli europskih sredstava.

Iva Sabljak Vinka Ilak Nataša Tramišak Dražen Čović.JPG

Platforma eFondovi iznimno je važna za 330 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, gotovo 8.000 potpisanih ugovora i oko 9 milijardi eura bespovratnih sredstava ESI fondova. 
Cilj projekta je osigurati održavanje sustava eFondovi kao i prilagodbu, implementaciju i osmišljavanje novih funkcionalnosti sustava potrebnih za nesmetano upravljanje novim programskim razdobljem.

Provedba projekta, koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Prioritetne osi 10: Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., započela je u srpnju 2021. godine te traje do srpnja 2023. godine.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 14.117.089,50 kuna, a iznos bespovratnih sredstava je 11.999.526,07 kuna.

Prilikom današnjeg uručivanja ugovora ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak kazala je kako je riječ o kompleksnom sustavu kojim Fina postaje važna podrška sustavu za upravljanje i kontrolu.

Jačamo sigurnost fondova u Republici Hrvatskoj, sigurnost ovakve aplikacije zapravo je stabilnost i podrška koja jamči korisnicima da će u novom razdoblju imati pojednostavljene procedure provedbe i realizacije projekata, izjavila je ministrica Tramišak.

Sporazumom između Ministarstva regionalnoga razvoja i Fine omogućavamo i nadogradnju same aplikacije kako bismo koristili sve javne registre i kako bismo dodatno administrativno rasteretili korisnike za dostavu dokumenata jer su isti već digitalizirani i nalaze se u odgovarajućim registrima, naglasila je ministrica Tramišak.

Govorimo o godišnjem financijskom izvještaju poduzetnika, o postojanju ili nepostojanju duga prema poreznoj, ali i svim ostalim javno dostupnim registrima koji su u Fini, nastavila je ministrica Tramišak i najavila kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije već sada planira i programira novo financijsko razdoblje 2021.-2027.

Predsjednik uprave Financijske agencije Dražen Čović izjavio je kako Fina već godinama tehnološki pomaže i vodi različite registre poput Središnjeg sustava državne riznice, COP-a.
Mi smo za jedan dobar dio ministarstava informatička infrastruktura po kojoj teku servisi bez kojih ne možete zamisliti život u Republici Hrvatskoj, naglasio je gospodin Čović.

Fina će sa svojim stručnjacima koji su se uključili u ovaj projekt, kao i onaj koji će biti u idućem programskom razdoblju potpomoći i biti na pomoći kako poslovnoj, tako tehničkoj i informatičkoj pri realizaciji ovakvog jednog procesa, naglasio je g. Čović pojasnivši kako je na raspolaganju 300 inženjera i stručnjaka koji potpomažu rad ministarstava i financijske industrije, poduzetnika i građana u Republici Hrvatskoj.

Iskoristit ćemo ova sredstva kako bismo podigli kapacitete u broju ljudi tako i u njihovim znanjima kako bi mogli odgovoriti na buduće izazove koji su pred nama, zaključio je predsjednik uprave Financijske agencije Dražen Čović. 

Uručivanju ugovora nazočila je i članica Uprave Financijske agencije Vinka Ilak koja operativno koordinira ovaj projekt između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske i Financijske agencije. 

Više informacija o projektu možete dobiti putem elektroničke pošte: EU.fondovi@fina.hr

Korisni linkovi:
Europski strukturni i investicijski fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

download.jpeg

 

 

download (1).jpeg
HR Sufinancira EUROPSKA UNIJA.jpg
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.