Preskoči na glavni sadržaj

Gospodarskim subjektima za prijavu dostupne još dvije nove mjere

Gospodarski subjekti u RH se od 31. ožujka mogu putem Fininog portala MJERE inicijalno prijaviti za prvu mjeru Vlade RH - krediti za likvidnost i radni kapital, a od 5. travnja za prijavu su dostupne još dvije nove mjere - odgoda plaćanja kredita i reprogram kredita.

Gospodarski subjekti mogu izvršiti prijave na više mjera, a postupak je gotovo isti kao i za prvu mjeru:

  • registracija u sustav (ukoliko korisnik još nije registriran)
  • unos podataka za gospodarski subjekt koji je predmet prijave,
  • odabir kreditne institucije u kojoj je ugovoren kredit i koja će razmatrati prijavu i unos podatka o broju (partiji) kredita
  • obvezne izjave: Izjava o procijenjenom smanjenju prihoda u 2020. u odnosu na 2019. i Izjava o padu prihoda u prvom kvartalu 2020. u odnosu na isto razdoblje 2019.

Nakon prikupljanja podataka u prijavama, isti se šalju na odabrane banke koje kontaktiraju korisnika i u direktnoj komunikaciji s korisnikom dogovaraju daljnji postupak.

Registracija i prijava na portal MJERE omogućena je putem poveznice: https://gospodarskemjere.fina.hr gdje možete naći više informacija o samom sustavu i postupku prijave. Više informacija također možete pronaći u vidu korisničke upute, video upute te čestih pitanja i odgovora i na Fininoj web stranici za poziv za dnošenje inicijalnih zahtjeva na Fina portal mjere.

Podršku u postupku registracije i tijekom rada u sustavu pruža Fina, a pitanja možete poslati na adresu: mjere.podrska@fina.hr
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.