Preskoči na glavni sadržaj

HAZU poziva na okrugli stol "Djelotvornost ovršnog postupka" 25. listopada 2022.

Okrugli stol održat će se kao besplatna videokonferencija, a cilj je iznijeti iskustva sudionika u postupku ovrhe kao i čuti mišljenja znanstvenika. Finina članica Uprave Vinka Ilak govorit će o međusobnom odnosu ovrhe na novčanim sredstvima i ovrhe na plaći

Znanstveno vijeće za javnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti poziva sve zainteresirane na okrugli stol "Djelotvornost ovršnog postupka", koji će se održati u utorak, 25. listopada 2022. godine u 10 sati kao besplatna videokonferencija.

Povod za ovu temeljitu raspravu su brojne izmjene i dopune Ovršnog zakona, nezadovoljstvo dionika i nastojanja da se uspostavi veća učinkovitost ovršnog sustava. Zbog toga će na ovom okruglom stolu svoja iskustva iznijeti sudionici u postupku ovrhe - Fina, suci, javni bilježnici i ovrhovoditelji. Cilj je da se u ovu temeljitu raspravu uključe i znanstvenici te predlože kako povećati djelotvornost hrvatskog ovršnog sustava.

Finina članica Uprave Vinka Ilak vrsna je stručnjakinja u području ovršnog prava i ovom prigodom će se uključiti uvodnim izlaganjem "Međusoban odnos ovrhe na novčanim sredstvima i ovrhe na plaći".

Ostala uvodna izlaganja održat će i:

  • prof. dr. sc. Aleksandra Maganić, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Novi pravci razvoja ovršnog prava
  • Sanja Grgurić Hojski, predsjednica Ovršnog, izvanparničnog i stečajnog odjela Općinskoga građanskog suda u Zagrebu: Ovrha na temelju vjerodostojne isprave nakon 15. rujna 2021.
  • Mladen Ježek, javni bilježnik u Zagrebu: Djelotvornost e-ovrhe iz perspektive javnog bilježnika
  • Zinka Bulka, sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici: Doprinos županijskih sudova u povećanju učinkovitosti ovrhe
  • Lucija Reicher, pravna savjetnica u Hrvatskoj udruzi banaka: Djelotvornost ovrhe iz perspektive ovrhovoditelja

Za sudjelovanje je potrebno javiti se na adresu zmuhek@hazu.hr najkasnije do petka 21. listopada, nakon čega ćete dobiti link za sudjelovanje na ovom događanju.

Detaljnije o pozivu i programu možete pročitati na stranicama HAZU-a.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.