Preskoči na glavni sadržaj

Isplata dividende članovima Fonda HB za 2021. godinu

Isplata dividende za 2021. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započet će u ponedjeljak, 18. srpnja 2022. godine. Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2021. godinu iznosi 9.603.300,14 kuna, što po jednom udjelu iznosi 5,33 kune.

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama FINE, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda HB dan 15. srpanj 2022. godine, pravo na isplatu dividende imat će:
• oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i
• oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli poslije 16. svibnja 2022. godine.Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su:
• zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 16. svibnjem 2022. g. ili ranije;
• otkupili svoje udjele i više ne raspolažu niti jednim udjelom.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.