Preskoči na glavni sadržaj

Isplata dividende članovima Fonda HB za 2022. godinu

Isplata dividende za 2022. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započet će u ponedjeljak, 17. srpnja 2023. godine.

Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2022. godinu iznosi 1.316.625,54 EUR, što po jednom udjelu iznosi 0,74 EUR.

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u Fininim poslovnicama, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

S obzirom na to da je datum raspodjele dobiti Fonda HB 14. srpnja 2023. godine, pravo na isplatu dividende imat će:

• oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i
• oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli poslije 15. svibnja 2023. godine.

Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su:

• zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 15. svibnjem 2023. godine ili ranije
• otkupili svoje udjele i više ne raspolažu niti jednim udjelom.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.