Preskoči na glavni sadržaj

Ivana Stanić, HR Business Partner iz Fine u Poslovnom dnevniku

O stanju ICT industrije i razvoja sektora te hrvatskog položaja u odnosu na druge zemlje EU pisao je Poslovni dnevnik u članku "Svijet je prepoznao mnoge naše kompanije, ali još uvijek nam nedostaje stručnjaka". Uz eksperte iz različitih tvrtki, izjavu je dala i Ivana Stanić, HR Business Partner iz Fine.

"ICT sektor ubrzano se razvija, unatoč "kaskanju" za europskim prosjekom, a to je razvidno kroz izuzetno povećanje potražnje za ICT stručnjacima, različitih preferencijalnih profila, osnivanja novih ICT poduzeća te startupova, kojima je u fokusu razvoj digitalnih usluga.

No, naravno da se može puno više, kroz pametne strategije digitalnog razvoja, ali i zapošljavanja te obrazovanja. Trebalo bi svim građanima i poduzećima omogućiti pristup pogodnostima koje nude digitalne tehnologije. Ovdje su vidljivi određeni pomaci i u DESI indeksima koji određuju stupanj digitalizacije RH u odnosu na ostale europske zemlje.

Da bismo uspješno realizirali strategiju digitalne transformacije, nužno je da IT industrija podupre cijeli taj proces. U tom slučaju, nećemo samo govoriti o pomacima, već i o puno vidljivijem napretku. No sve to neće biti izvedivo bez zadržavanja i razvoja stručnjaka, a na tom polju cijelo okruženje se mora vrlo brzo prilagoditi rješavanju brojnih izazova, vezanih uz ICT tržište rada", smatra Ivana Stanić.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.