Preskoči na glavni sadržaj

Ivana Stanić na panelu u sklopu dodjele Digi Awardsa

Na panelu "Zašto je broj oglasa za IT pao kad svi pričaju da nedostaje talenata?" stručnjaci su, uključujući i Fininu HR Business Partnericu Ivanu Stanić, razgovarali o stanju na tržištu, usponima i padovima te izazovima koji su pred njima

Već četvrtu godinu za redom Jutarnji list, eurozastupnik Valter Flego i niz partnera dodjeljuju nagradu Student Digi Awards za najinovativniji, najbolji i najkreativniji projekt.

Riječ je o projektima studentskih ili srednjoškolskih timova, a ove je godine pobijedio 23-godišnji Branimir Budija, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. Napravio je robotizirana invalidska kolica koja se automatski podižu na razinu kreveta, što invalidnim osobama, ali i medicinskom osoblju značajno olakšava prelazak s kolica na krevet. Na ovaj projekt inspirirali su ga problemi prijatelja s invaliditetom.

Kao pobjednik ovogodišnje dodjele Digi Awardsa, Branimir je sudjelovao i na panelu "Zašto je broj oglasa za IT pao kad svi pričaju da nedostaje talenata?", zajedno s Ivanom Stanić, HR Business Partner u Fini, Tenom Šimon Čolig, voditeljicom upravljanja talentima u A1 Hrvatska, Matejom Sušnjem, HR Business Partnerom u Croatia osiguranju, Nikolinom Frklić, voditeljicom marketinga u mStartu, Tajanom Kesić Šapić, voditeljicom Odjela za industriju HGK i predsjednikom Algebre Hrvojem Josipom Balenom.

digi_panel8-260523.jpg

Raspravu je moderirao novinar Jutarnjeg lista Bernard Ivezić istaknuvši kako Hrvatska trenutno ima 64.000 stručnjaka dok ih je na razini EU 23 milijuna. Stručnjaci su iznijeli različita mišljenja i viđenja situacije jer je u nekim tvrtkama potražnja i dalje velika, dok drugi bilježe blagi pad.

Foto: Goran Mehkek/Cropix

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.