Preskoči na glavni sadržaj

Izmjene i dopune Pravilnika i pripadajućih obrazaca u postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima

U Narodnim novinama, broj 46/2022, 15. travnja 2022. godine, objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tehničkim uvjetima za provedbu Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, koji su stupili na snagu osmoga dana od dana objave, odnosno 23. travnja 2022. godine.

Pravilnik o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima sadrži nove, izmijenjene priloge - Zahtjev za naplatu, Zahtjev za opoziv zahtjeva za naplatu i Obavijest o primanjima i naknadama ovršenika izuzetim od ovrhe odnosno na kojima je ovrha ograničena sukladno odredbama Ovršnog zakona.

Od stupanja na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, dakle od 23. travnja 2022.godine, u primjeni su novi obrasci Zahtjeva za naplatu, Zahtjeva za opoziv zahtjeva za naplatu i Obavijesti o primanjima i naknadama ovršenika izuzetim od ovrhe odnosno na kojima je ovrha ograničena sukladno odredbama Ovršnog zakona, objavljeni na poveznici: https://www.fina.hr/obrasci

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.