Preskoči na glavni sadržaj

Javno predstavljeni ključni rezultati CEF projekta "e-Invoicing for Croatian Public Authorities" - e-Račun za tijela javne vlasti RH

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao CEF Telekom koordinator i koordinator projekta, 18 rujna 2018. godine organiziralo je javno predstavljanje ključnih rezultata CEF projekta „eINVOICING for Croatian Public Authorities“ (eICPA), Action No: 2016-HR-IA-0090.

sufinancira EU.png

Cilj projekta konzorcija partnera Financijske agencije, IN2 d.o.o., Zagrebačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Istarske županije, Općine Kamanje, Općine Petrijanec, Vodovoda i kanalizacije Split d.o.o. i MINGPO-a, usmjeren je ka promociji i ubrzanju primjene eRačuna u Republici Hrvatskoj između tijela javne vlasti, javnih i privatnih poduzeća, poboljšanjem postojećeg tehničkog i organizacijskog okruženja za razmjenu elektroničkih računa.

Događanje je pružilo priliku partnerima u konzorciju da predstave svoj rad unutar projekta i ključne rezultate koji su postignuti. Sudionicima je također predstavljen eRačun i značenje njegovog uvođenja u postupke javne nabave u Republici Hrvatskoj.

Predstavljeni su također i budući zakonodavni okvir za razmjenu eRačuna u javnoj nabavi, model razmjene eRačuna za Hrvatsku, informacije o europskoj normi za eRačun te važne stavke za informacijske posrednike i druge sudionike u procesu javne nabave.

Sudionicima je također prezentiran CEF Telekom program, dosada završeni i prijavljeni projekti (eInvoicing, eDelivery, eProcurement, Cyber Security) te gradivni blokovi CEF Telecom-a (poput: eIdentification, eAuthentication, eDelivery, eInvoicing, Automated Translation and Cyber-Security).

Na predstavljanju su sudjelovala 42 sudionika, koji su direktno od samih partnera konzorcija mogli steći znanje o razmjeni eRačuna, njegovim aplikacijama i prednostima koje može donijeti te o neposrednim iskustvima korištenja eRačuna i provođenja projekta unutar CEF Telekom programa. Sudionicima su predstavljene i mogućnosti koje nudi CEF program kao i do sada objavljeni pozivi za korištenja EU sredstava u svrhu korištenja tehnologija za konkurentnije i sigurnije digitalno gospodarstvo, s posebnim naglaskom na buduće projekte koje će provoditi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.