Preskoči na glavni sadržaj

Kako se riješiti ovrhe? Saznajte besplatno na konferenciji financijske pismenosti Toni Milun 15. rujna 2022.

Na panel raspravi "Kako se riješiti ovrhe?" saznat ćete zbog čega se najčešće blokiraju računi građana, što možete učiniti ako vam je račun blokiran ili ovršen, kako odblokirati račune i niz drugih ključnih pitanja o ovrhama. Sve što je potrebno je prethodno se prijaviti

Na prvoj konferenciji financijske pismenosti Toni Milun 15. rujna održat će se i panel „Kako se riješiti ovrhe?“ u 17:15 sati u velikoj dvorani Lauba u krugu Algebrinog kampusa.

Ovaj panel je besplatan za sve građane, a potrebno je prijaviti se kako biste si osigurali mjesto u publici ili putem online streama.

U ulozi moderatora bit će Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH i predsjednik Hrvatske udruge za medijaciju, a u raspravi će sudjelovati Vinka Ilak, članica Uprave Fine i jedna od vodećih stručnjakinja za ovršno i stečajno pravo, Igor Škrgatić, predsjednik Udruge za financijsku inkluziju Padobran, Barbara Cerinski, direktorica Eos Matrix i Petar Petrić, osnivač i partner u Petrić & Kajić odvjetničkom društvu te ovlašteni izmiritelj i član Hrvatske udruge za mirenje.

Vinka Ilak_photo Cropix.jpg

Na panelu „Kako se riješiti ovrhe?“ saznat ćete:

  • Zbog čega se u Hrvatskoj redovito blokiraju računi građana
  • Koja je razlika između blokiranog i ovršenog računa
  • Što sve možete učiniti kad vam je račun blokiran/ovršen
  • Kako možete efikasno odblokirati svoje račune
  • Što učiniti kad vam blokiraju primanja radi prethodno plaćenog računa, ali uz netočne podatke o uplati
  • Sve o visokim troškovima ovršnih postupaka i prijedlozima da se oni smanje/ukinu
  • Kako žive ljudi blokiranog računa i koje im to neugodnosti donosi
  • Gdje je Hrvatska u odnosu na ostale zemlje EU po pitanju ovrha i njihovih uspješnih rješavanja.

Najbogatija konferencija financijske pismenosti okupit će oko 50 vrhunskih stručnjaka na više od 30 predavanja, radionica i panela namijenjenih građanima, srednjim i malim poduzetnicima te obrtnicima koji žele da njihov novac radi za njih.

Ako želite saznati gdje vam novac klizi kroz prste, kako spremno dočekati recesiju, koje su zamke investiranja i kreditiranja, kako vas vaša banka vidi, koje sve promjene očekuju poduzetnike s uvođenjem eura, kao i odgovore na brojna druga financijska pitanja, pridružite nam se 15. rujna na Algebrinom kampusu!

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.