Preskoči na glavni sadržaj

Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" okrunjena nagradom Fine za najbolji tim Hackathona

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović pobjedničkom timu Hackathona, koji je osmislio aplikaciju za osobne financije i budžetiranje, uručio je glavnu nagradu, vrijednu stipendiju Fine

Projekt "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" koje već sedmu godinu za redom organizira 24sata, a pod pokroviteljstvom Fine i Erste banke, završilo je u utorak nakon tri dana izvrsnim programom stručnih panela te dodjelom nagrada pobjednicima programerskog natjecanja Hackathon u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra.

Nagradu pobjedničkom timu Max Effort Prime, vrijednu stipendiju od ukupno 36.000 kuna, dodijelio je predsjednik Uprave Fine Dražen Čović. Tri studenta s FOI-a Filip Bel, Jakov Glavina i Patrik Galina pobijedili su među ukupno devet timova u izradi aplikacije za osobne financije i budžetiranje "Šparo".

Na panelu "Business experience: Kako danas stvaramo zaposlenike budućnosti?" u sklopu konferencije "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" sudjelovao je i Finin voditelj Centra za razvoj aplikativnih rješenja i upravljanje podacima dr. sc. Hrvoje Brzica.

Hrvoje Brzica.jpg

Njegovi sugovornici bili su predstavnici jednih od najuspješnijih kompanija, institucija i privatnih IT tvrtki: dekanica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, rukovoditelj Odjela za razvoj real-time softverskih produkata u Končaru dr.sc. Miro Antonijević, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Erste banci mr.sc. Maja Crnjak, direktor LEAPWISE-a Zlatko Horvat te prodekan zagrebačkog FER-a prof. dr. sc. Nikola Mišković.

Razgovarali su o tome kakva znanja fakulteti trebaju pružiti mladima, što je važno kada jednom počnu raditi te što je ključno za razvoj samih zaposlenika.

Hrvoje Brzica2.jpg

O razvoju zaposlenika Fine govorio je i dr.sc. Hrvoje Brzica:

- Prije smo koristili klasične tečajeve i konferencije, a sad financiramo djelatnicima ako si pronađu edukaciju i program koji žele pohađati. Shvatili smo da se moramo cijelo vrijeme mijenjati. Kao što su i kolege rekle, zaposlenici danas nisu zaposlenici kao prije. Oni stalno traže nešto novo, moramo ih slušati. Nije im bitno samo materijalno, bitno je kakav je tim, kakav je voditelj i mi nadređeni kad pogriješimo moramo priznati svoje greške.

Fotografije: Sanjin Strukić/Pixsell

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.