Preskoči na glavni sadržaj

Korak bliže do otvaranja Fininog IT razvojnog centra u Virovitici

Fina i virovitička Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici potpisali sporazum o suradnji. Osim sporazuma o suradnji, predsjednik Uprave Dražen Čović potpisao je i ugovore o stipendiranju troje studenata koji će imati priliku zaposliti se u Fini.

Predsjednik Uprave Financijske agencije (Fine) Dražen Čović i dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Oliver Jukić, u subotu, 16. ožujka, u prostorima spomenute Visoke škole, potpisali su sporazum o suradnji, čime su udareni temelji budućem Fininom IT razvojnom centru u Virovitici.

Osim sporazuma o suradnji, predsjednik Uprave Dražen Čović potpisao je i ugovore o stipendiranju troje studenata koji će imati priliku zaposliti se u Fini.

Cilj potpisivanja ovog sporazuma je školovanje kadra za budući Finin razvojni centar u Virovitici.

„Fina je prije svega tehnološka kompanija koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim i u tom dijelu zapošljavamo 280 ljudi. Surađivat ćemo s Visokom školom upravo zato da bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje doći raditi, da ih buduće radno mjesto čeka i da kroz Finu mogu obaviti svoju praksu, studentski rad te sudjelovati u svim projektima koje Fina radi. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost i ovakav kadar nam je potreban“, istaknuo je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

„Nadam se skorom otvorenju IT razvojnog centra u Virovitici, a otvorit ćemo ga u zgradi Fine, kada obavimo završne radove. Naime, u tijeku su natječaji za zaposlenike, a za naše studente potpisali smo ugovore o stipendiranju. Nadam se da ćemo se u roku godinu do dvije ekipirati i biti spremni obavljati poslove kakve već obavljamo u drugim razvojnim centrima“, dodao je Čović.

Naime, Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju učilišta koja obrazuju IT stručnjake. Ovakvi centri već postoje u Splitu i u Zaboku, a uz virovitički, u 2019. godini, Fina ih planira otvoriti u Osijeku i u Čakovcu.

Zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma, kao i ugovora o stipendiranju, izrazio je i Oliver Jukić, dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

„Natječaji za radna mjesta su već u tijeku, a u tijeku su i radnje na uređenju prostora iznad zgrade Fine u Virovitici i ja se nadam da će tamo u idućih nekoliko godina zaposlenje pronaći dosta naših studenata. U konačnici, očekujem da će tamo biti 20-ak inženjera koji će raditi na vrlo sofisticiranim tehnologijama“, naglasio je Jukić.

Inače, Finin nastup na ovogodišnjem 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede (Viroexpo), koji se održao u Virovitici od 15. do 17. ožujka, obilježilo je upravo predstavljanje Fininog IT razvojnog centra u Virovitici.

Natječaje koje je Fina već objavila za radna mjesta u virovitičkom IT razvojnom centru možete pronaći ovdje. Rok za prijave je 20. ožujka 2019. godine.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.