Preskoči na glavni sadržaj

Korak naprijed do "Plastic free company" statusa

Finini zaposlenici u Fininim prostorijama umjesto plastičnih šalica, žličica i čaša upotrebljavaju dostupne ekološki prihvatljivije alternative - keramičke šalice, metalne žličice, staklene čaše i platnene vrećice.

Nakon odluke o prestanku upotrebe jednokratnih plastičnih predmeta poput čaša, šalica, žličica i vrećica koje su nakon samo jednog korištenja završavali u otpadu, Finini radnici koriste ekološki prihvatljivije alternative - keramičke šalice, metalne žličice, staklene čaše i platnene vrećice.

PLASTIC_logo-08.png

To je rezultat podrške inicijativi "Plastic free Croatia" koja je propisala pravila ponašanja kojih se tvrtke koje žele zaslužiti status "Plastic free company" trebaju pridržavati. Ideja Plastic free inicijative je da poslovne organizacije prestanu koristiti jednokratne plastične predmete u svojim prostorima.

U Fini nastavljamo dalje s provedbom inicijative te pozivamo i druge tvrtke u Hrvatskoj da podrže inicijativu Plastic free Croatia jer najveća opasnost #zanasuzemlju je uvjerenje da će je netko drugi spasiti. Sudjelovanje što većeg broja tvrtki brže će podići svijest šire zajednice o potrebi zamjene jednokratnih plastičnih predmeta u našem društvu s ekološki prihvatljivijim alternativama, što sigurno pridonosi smanjenju plastičnog otpada u okolišu.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.