Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade najuspješnijim lidericama u Hrvatskoj dodijelila i članica Uprave Fine Vinka Ilak

Na konferenciji "Gloria Business Talks" nagrađivale su se najuspješnije liderice u Hrvatskoj, a u kategorijama IT&Tech, financije, održivost, proizvodne i uslužne djelatnosti nagradu im je dodijelila Vinka Ilak

Statistike pokazuju kako danas među 1.500 najuspješnijih hrvatskih kompanija u svega 48 njih upravu vode žene. No ipak se krećemo u pozitivnom smjeru - prije godinu dana ta brojka je iznosila 40.

Na konferenciji "Gloria Business Talks" s temom "Snaga je u empatiji – leadership novog doba", u četvrtak 27. listopada u Zagrebu, slavile su se i nagrađivale najuspješnije žene liderice koje upravljaju nekima od najvećih kompanija u Hrvatskoj.

Ovom prigodom članica Uprave Fine Vinka Ilak uručila je 4 nagrade najuspješnijim ženama u kategorijama IT&Tech, financije, održivost, proizvodne i uslužne djelatnosti.

U kategoriji "IT&Tech" nagradu je dobio Ericsson Nikola Tesla, a preuzela ju je predsjednica kompanije Gordana Kovačević. Predsjednica Uprave Philip Morrisa Anita Letica preuzela je nagradu u kategoriji "Proizvodne i uslužne djelatnosti".

business_talks75-271022.jpg

U kategoriji "Financije" najuspješnija tvrtka je Raiffeisenbank Hrvatska, a nagradu je preuzela predsjednica Uprave Liana Keserić. Energia Naturalis osvojila je nagradu u kategoriji "Održivost", a preuzela ju je članica Uprave Sabina Škrtić.

Nagradu za poslovnu ženu godine, koju dodjeljuje magazin Gloria u suradnji s Finom, osvojila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, a posebnu nagradu za promicanje žena u biznisu osvojila je članica Uprave Privredne banke Zagreb Vedrana Jelušić Kašić. Ove nagrade uručila je urednica Glorije Alenka Ostrihon.

Fotografije: Vedran Peteh/Cropix i Marko Miščević/Cropix

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.