Preskoči na glavni sadržaj

Obavijest članovima Fonda hrvatskih branitelja (Fond HB)

Dividenda za 2019. godinu koja pripada članu Fonda, a koju član ne podigne do 31. prosinca 2020. godine, pretvorit će se u siječnju 2021. godine u dodatni udio/udjele u Fondu, sukladno Zakonu o fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Zbog tehničke provedbe predmetne pretvorbe, od 1. siječnja 2021. godine, bit će onemogućena isplata dividende za 2019. godinu.

Pretvorba nepodignute dividende u dodatne udjele izvršit će se po cijeni na prvi radni dan od nastupa blokade isplate nepodignutih dividendi, odnosno po cijeni od 4. siječnja 2021. godine, a o detaljima same provedbe Društvo će obavijestiti u najkraćem mogućem roku.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda obavljat će se nesmetano prema uobičajenoj proceduri.

Provedba rješenja o nasljeđivanju neće se moći vršiti tijekom siječnja sve do perioda tehničke pretvorbe nepodignute dividende o čemu će članovi Fonda biti pravovremeno obaviješteni.

Zahvaljujemo na razumijevanju.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.