Preskoči na glavni sadržaj

Obavijest članovima Fonda hrvatskih branitelja

Poštovani klijenti,

Sukladno odredbama Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, dividenda za 2020. godinu koja pripada članu Fonda, a koju član ne podigne do 31.12.2021. godine, pretvorit će se tijekom siječnja 2022. godine u dodatni udio/udjele u Fondu.

Zbog tehničke provedbe predmetne pretvorbe, od 01.01.2022. godine, bit će onemogućena isplata dividende za 2020. godinu.

Pretvorba nepodignute dividende u dodatne udjele izvršit će se po cijeni na prvi radni dan od nastupa blokade isplate nepodignutih dividendi, odnosno po cijeni od 3. siječnja 2022. godine, a o detaljima same provedbe Društvo će obavijestiti u najkraćem mogućem roku.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano prema uobičajenoj proceduri.

Provedba rješenja o nasljeđivanju neće se moći vršiti tijekom siječnja u razdoblju tehničke pretvorbe nepodignute dividende o kojoj će Društvo naknadno obavijestiti.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Vaša Fina

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.