Preskoči na glavni sadržaj

Obavijest obveznicima predaje godišnjih financijskih izvještaja o odgodi roka za predaju i ukidanju naknade za javnu objavu

Sukladno najavljenim mjerama Vlade RH, bit će odgođen rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2019. godinu i ukinuta obveza plaćanja naknade za javnu objavu

U posebnim okolnostima zbog epidemije bolesti COVID-19, Vlada Republike Hrvatske donijela je drugi paket mjera za gospodarstvo, od kojih će dio, budući da su zakonskog karaktera, biti predložen Hrvatskom saboru na usvajanje. Jedna od mjera je i odgoda roka predaje godišnjih financijskih izvještaja (GFI) poduzetnika za statističke i druge potrebe za 2019. godinu te ukidanje obveze plaćanja naknade za uslugu javne objave. Sukladno najavljenim mjerama Vlade RH, u postupku je donošenje Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o računovodstvu, a ukidanje obveze plaćanja naknade za uslugu javne objave bit će u primjeni s danom stupanja na snagu izmjena i dopuna navedenog zakona.

Zaključno s danom 2. travnja 2020. u 11:00 sati, u Registru godišnjih financijskih izvještaja zaprimljeno je i obrađeno 18.564 godišnja financijska izvještaja za 2019. godinu, za statističke i druge potrebe ili za obje svrhe.

Sve potrebne informacije i pomoć oko dostave izvještaja, obveznici mogu dobiti slanjem upita na adresu e-pošte, prema sjedištu obveznika: rgfi.zg@fina.hr, rgfi.os@fina.hr, rgfi.ri@fina.hr ili rgfi.st@fina.hr.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.