Preskoči na glavni sadržaj

Obavijest za poslodavce i druge uplatitelje zaštićenih primanja

Optimizacijom procesa vezanim uz postupke otvaranja zaštićenih računa i obavještavanja uplatitelja zaštićenih primanja, Fina je započela s ispostavljanjem jedinstvenog obrasca obavijesti uplatitelju zaštićenog primanja (novi obrazac „G“)

Sukladno odredbama članka 33. st.1. Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, Fina je do sada uplatitelju zaštićenog primanja dostavljala dva obrasca obavijesti – obrazac „G1“, kojim je uplatitelja obavještavala o ovršeniku i vrsti tražbine za koju je ovrha određena kako bi uplatitelj bez odgode zastao  s isplatom zaštićenog primanja do primitka obrasca „G2“, kojim je Fina uplatitelja obavještavala o broju zaštićenog računa ovršenika na koji je potrebno isplatiti iznos izuzet od ovrhe.

Od 19. prosinca 2023. godine, obrasci G1 i G2 su objedinjeni u jedan obrazac „G“ koji sadrži sve podatke koji su prethodno bili sadržani u obrascima „G1“ i „G2“.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.