Preskoči na glavni sadržaj

Obnova i opremanje dvorane za predavanja u suradnji Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Financijske agencije

Cilj suradnje fakulteta i Fine je povezivanje akademskog i poslovnog sektora, što će podići razinu obrazovanja studenata i osigurati njihovo kvalitetnije uključivanje na tržite rada kroz obnovu predavačke dvorane i osiguravanje pristupa suvremenoj bazi poslovnih subjekata info.BIZ

U srijedu, 3. ožujka 2021. godine u 11:00 sati na Ekonomskom fakultetu - Zagreb, svečano je otvorena dvorana 8 koju će moći koristiti svi studenti i profesori fakulteta. Dvoranu su svečano otvorili dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić, savjetnica Uprave Fine Gordana Soldo i direktor Fininog Sektora informatike Ivan Vučetić. Dvoranu je bilo potrebno obnoviti zbog oštećenja nastalih u potresima te ju opremiti suvremenom informatičkom opremom. Svečano otvorenje je putem video konferencijskog poziva uživo, pratilo više od sto studenata fakulteta.

Dugoročna suradnja Financijske agencije i Ekonomskog fakulteta - Zagreb rezultirala je financiranjem obnove, uređenja i tehnološkog unaprjeđenja dvorane. Osim toga, Fina je svim studentima i profesorima omogućila besplatno korištenje info.BIZ servisa koji će im omogućiti brz i jednostavan pristup velikom broju poslovnih podataka i informacija u stvarnom vremenu. Cilj suradnje fakulteta i Fine je povezivanje akademskog i poslovnog sektora, što će podići razinu obrazovanja studenata i osigurati njihovo kvalitetnije uključivanje na tržite rada.

info.BIZ je Finin servis koji korisniku pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju, poput rejtinga i drugih pokazatelja poslovanja poduzetnika te ostalih financijskih podataka. Najveća je i najažurnija baza poslovnih informacija za više od 808.000 poslovnih subjekata iz više od 30 izvora. Studentima i profesorima Ekonomskog fakulteta omogućeno je korištenje Premium plus paketa koji uključuje najviše funkcionalnosti i mogućnosti.

Savjetnica Finine Uprave, Gordana Soldo, tom je prilikom izjavila: „Izuzetno nam je drago što smo pomogli Ekonomskom fakultetu - Zagreb, sudjelujući u obnovi, uređenju i tehnološkom unaprjeđenju ove lijepe dvorane. Vjerujem kako će korištenje info.BIZ servisa, osim pomoći studentima prilikom izrade studentskih projekata, znanstvenih istraživanja, pisanja seminara i diplomskih radova, podići kvalitetu i brzinu pristupa potrebnim podacima i time olakšati izvršavanje studentskih obveza, ali i unaprijediti obrazovanje što će, u konačnici, sigurna sam, utjecati i na razvoj gospodarstva i društva u cjelini.

Dekan Ekonomskog Fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić pozdravio je sve prisutne, zahvalio na Fininoj podršci te dodao: „Ekonomski fakultet – Zagreb posvećen je istraživanju i obrazovanju visokokvalificiranih stručnjaka koji će uspješno odgovoriti na suvremene poslovne i društvene izazove, stoga su nam suradnje s gospodarstvom od izuzetnog značaja. Suradnja s Financijskom agencijom upravo je primjer jedne takve suradnje, a mogućnost korištenja info.BIZ servisa zasigurno će unaprijediti kvalitetu obrazovanja i pružiti dodatnu vrijednost studentima i nastavnom osoblju. U strateškom smislu, fakultet vidimo kao platformu koja povezuje studente, nastavnike, te ostale relevantne dionike iz gospodarstva i obrazovanja, te ovakve suradnje predstavljaju dodatan vjetar u leđa za ostvarenje tih ciljeva.“ – zaključio je prof.dr.sc. Jurica Pavičić.

Financijska agencija je vodeća hrvatska tvrtka na području pružanja financijskih i elektroničkih usluga. Nacionalna pokrivenost, informatički sustav prokušan na najzahtjevnijim poslovima od nacionalne važnosti te profesionalnost stručnih timova omogućuju pripremu i provedbu različitih projekata, od jednostavnih financijskih transakcija do najsofisticiranijih poslova u elektroničkom poslovanju. Iako u državnom vlasništvu, Fina posluje isključivo na tržišnom principu. Uspješno surađuje s bankama, Hrvatskom narodnom bankom te brojnim poslovnim sustavima i drugim subjektima poslovnog života te je stoga suradnja Fine i Ekonomskog fakulteta - Zagreb u interesu šire društvene zajednice i prirodni put u kojem će dodatnu vrijednost ostvariti svi uključeni dionici.

IMG_20210303_111641.jpg
IMG_20210303_111338.jpg

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.