Preskoči na glavni sadržaj

Održana Finina konferencija "Revizija u digitalnom svijetu"

U organizaciji Financijske agencije, u Zagrebu je 4. svibnja 2017. godine održana konferencija "Revizija u digitalnom svijetu".

Konferencija je bila namijenjena revizorskim društvima, a organizirana je u suradnji s Hrvatskom revizorskom komorom. Cilj konferencije je bio educirati revizorska društva o novostima vezanim uz potpisivanje i dostavu revizorskih izvješća. Ujedno su sudionicima predstavljeni Finini proizvodi i usluge, koje bi im mogle pomoći u svakodnevnom poslovanju.

Na samom početku, predstavnike revizorskih društava pozdravile su Vinka Ilak, savjetnica Finine Uprave te Koraljka Soušek, članica Upravnog vijeća Hrvatske revizorske komore. Uvodnim se govorom nazočnima obratila direktorica Fininog Sektora financijskih i elektroničkih usluga Marijana Gašpert.

Finini stručnjaci iz različitih područja poslovanja revizorskim su društvima predstavili Finine proizvode i usluge, koje im mogu olakšati prilagodbu novim regulativama, unaprijediti poslovne procese te im ujedno omogućiti lakše i ekonomičnije poslovanje.

Prezentacije su obuhvaćale teme:

  • Sastavljanje i predaja GFI-a za 2016. godinu - izmjena u načinu potpisivanja i dostave revizorskog izvješća,
  • Rezultati poslovanja obveznika revizije u 2015. godini,
  • Novosti vezane uz elektroničko poslovanje, uz praktične mogućnosti primjene digitalnog certifikata i elektroničkog potpisa u svakodnevnom poslovanju,
  • Elektroničke usluge (e-Račun i e-Arhiva),
  • Digitalizacija kao rješenje za brži pristup obrađenim informacijama,
  • Mikrofilmiranje kao rješenje za dugotrajnu pohranu knjigovodstvenih isprava koja omogućava značajnu redukciju prostora.

Fina će i narednom razdoblju organizirati slične konferencije, namijenjene različitim zainteresiranim skupinama.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.