Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici

Financijska agencija svečano je otvorila i predstavila informatički razvojni centar, zaokruženu organizacijsku cjelinu koja razvija IT usluge za ciljane korisnike.

IT razvojni centar Virovitica namijenjen je razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja. Riječ je o zaokruženoj organizacijskoj cjelini koja se bavi izradom i podrškom IT usluga za ciljane korisnike. U novouređenim prostorima, u Fininoj poslovnici u Virovitici, Trg kralja Tomislava 3, Fina je već zaposlila 5 radnika, a u planu je daljnje zapošljavanje iskusnih IT stručnjaka, Fininih stipendista s Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici (VŠMTI) i studenata koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa.

U ožujku 2019. godine Fina je potpisala sporazum o suradnji s virovitičkom Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, čime su postavljeni preduvjeti za dodjelu stipendija i zapošljavanje studenata.

Predsjednik Uprave Financijske agencije Dražen Čović je ovom prilikom naglasio: „Financijska agencija je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim, s 280 zaposlenika. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost te nam je IT kadar itekako potreban. Surađujemo s Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, kako bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih čeka buduće radno mjesto te da ovdje mogu obaviti svoju praksu, napisati diplomski rad i sudjelovati u svim projektima koje Fina radi“.

Zadovoljstvo otvaranjem Fininog IT razvojnog centra izrazio je i Oliver Jukić, dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a nazočnima su se obratili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te virovitičko – podravski župan Igor Andrović, koji su dali podršku pokretanju IT razvojnog centra Virovitica od samog početka.

Ovakav moderan koncept informatičkih razvojnih centara vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim fakultetom, učilištem ili školom, a njegovi krajnji ciljevi su razvoj modernih IT proizvoda koji zadovoljavaju potrebe lokalne sredine te zapošljavanje lokalnog stanovništva. Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju fakulteti i učilišta koja obrazuju IT stručnjake. IT razvojni centri već postoje u Splitu, Zaboku i Osijeku, a u planu je otvaranje ovakvog centra i u Čakovcu.

Suradnja između virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, jedinica javne lokalne i regionalne samouprave te Financijske agencije, samo je dio Fininog ulaganja u virovitičko – podravsko područje, koje je prepoznato kao još jedan rasadnik IT stručnjaka.

IT razvojni centar Virovitica2.jpg
IT razvojni centar Virovitica3.jpg

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.