Preskoči na glavni sadržaj

Ovršenici mogu sve informacije o neizvršenim osnovama za plaćanje saznati putem sustava e-Građani

Fina je ovršenicima omogućila dobivanje detaljnih informacija o neizvršenim osnovama za plaćanje putem nove usluge e-Blokade, koja je od danas dostupna u sustavu e-Građani.

Usluga e-Blokade ovršenim građanima omogućuje uvid i preuzimanje podataka iz njihovog Očevidnika neizvršenih osnova za plaćanje te preuzimanje slika dokumenata osnova za plaćanje, koje su evidentirane u Fini*.

Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje sadrži popis svih neizvršenih osnova za plaćanje pojedinog ovršenika te podatke o ukupnom iznosu duga, vrsti osnove za plaćanje, izdavatelju i ovrhovoditelju, datumu i vremenu primitka osnove za plaćanje, statusu duga te sve ostale važne informacije iz osnova za plaćanje.

Nova usluga e-Blokade omogućuje ovršenicima brz i jednostavan pristup svim bitnim informacijama o njihovim neizvršenim osnovama za plaćanje putem interneta, bez potrebe dolaska u Finine poslovnice.

Usluzi e-Blokade građani mogu pristupiti ako posjeduju jednu od vjerodajnica s kojom se prijavljuju u sustav e-Građani, a usluga je dostupna na poveznici: https://eblokade.fina.hr/BlokPnop-EBlokade.


* Fina postupa po evidentiranim osnovama za plaćanje temeljem Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.