Preskoči na glavni sadržaj

Podcast Poslovnog dnevnika: Koje su tajne privlačenja i zadržavanja IT profesionalaca?

Stručnjaci iz IT industrije razgovarali su o gorućim problemima sektora, a posebno o manjku radne snage te načinima privlačenja novih kadrova. Kakva su iskustva Financijske agencije ispričala je Ivana Stanić, HR Business Partner u Fini

Prema istraživanju hrvatske IT industrije iz 2020. godine, u sektoru radi 5700 tvrtki s prihodom od 27 milijardi kuna. IT tvrke postaju predvodnici domaćeg gospodarstva, no sve veći problem postaje i manjak radne snage.

Kako pronaći kvalitetan IT kadar, kojih profila najviše nedostaje i kako ih pronalaze na podcastu Poslovnog dnevnika razgovarali su Ivana Stanić, HR Business Partner u Fini, Vladimir Kosanović, direktor Global Logica, Milan Komorčec, izvršni partner za financije, prodaju i marketing Dignet Softwarea i Seiffedine Younsi, IT department Team Lead, Manpower Group.

Što se nudi u kojoj organizaciji, koje se beneficije nude IT-evcima u Hrvatskoj i u svijetu, koliko su fleksibilni prema zaposlenicima te na koje probleme nailaze pogledajte u podcastu:

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.