Preskoči na glavni sadržaj

Poduzetnicima izvoznicima omogućena prijava za novu mjeru

Na portalu MJERE je od 23.12.2020. godine, poduzetnicima izvoznicima omogućena prijava za novu mjeru "subvencioniranje premije osiguranja" koju provodi HBOR u ime i za račun Republike Hrvatske, kao jednu od mjera pomoći hrvatskom gospodarstvu.

Program subvencioniranja premije osiguranja – COVID-19 mjera Republike Hrvatske pomoći gospodarstvu PSP/1-2020 Hrvatska banka za obnovu i razvitak provodi u okviru poslova osiguranja izvoza u ime i za račun Republike Hrvatske, kao jednu od mjera pomoći hrvatskom gospodarstvu uslijed poteškoća uzrokovanih COVID-19 pandemijom.

Subvencioniranje premije osiguranja čiji trošak snosi izvoznik omogućit će izvoznicima, kao korisnicima kredita za likvidnost koji su osigurani kroz niže navedene programe osiguranja koje provodi HBOR, u ime i za račun Republike Hrvatske, da nemaju ili da umanje trošak premije osiguranja ako ispune uvjete za subvencioniranje premije osiguranja.

Subvencije se mogu dodijeliti za premije osiguranja po sljedećim programima osiguranja:

Više informacija o samoj mjeri, mogućnostima prijave dostupno je na web stranici Fine: https://www.fina.hr/poziv-za-podnosenje-inicijalnih-zahtjeva-na-fina-portal-mjere

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.