Preskoči na glavni sadržaj

Povrat jamčevina u elektroničkim dražbama odgođenim zbog epidemije koronavirusa

Nastavno na obavijest od 24. ožujka 2020. godine, obavještavamo sve korisnike servisa e-Dražba koji su uplatili jamčevine radi sudjelovanja u elektroničkim dražbama koje su odgođene zbog epidemije koronavirusa, da je sukladno uputi Ministarstva pravosuđa od 1. travnja 2020. godine moguće dobiti povrat jamčevine i to temeljem čl. 39. Pravilnika o načinu i postupku provedbe prodaje nekretnina i pokretnina u ovršnom postupku.

Da bi se povrat jamčevine ostvario, potrebno je da uplatitelj jamčevine Fini dostavi Zahtjev za povrat novčanih sredstava u provedbi ovrhe na nekretninama i pokretninama (jamčevine,kupovnine) s naznačenim IBAN-om za povrat, koji pripada uplatitelju jamčevine (tj. osobi čiji je OIB naveden kao podatak P2 pri uplati jamčevine). Uz zahtjev je potrebno priložiti pripadajuću dokumentaciju te u obrazloženju naznačiti da se radi o dražbi odgođenoj zbog epidemije korona virusa.

Sve jamčevine za koje uplatitelj nije zatražio povrat bit će automatski preknjižene na novu elektroničku javnu dražbu po prestanku izvanrednih okolnosti.

Svi objavljeni Pozivi na sudjelovanje u dražbama koje su odgođene zbog epidemije koronavirusa stavljaju se izvan snage i biti će ponovno objavljeni pod istim uvjetima prodaje te će uplatitelji kojima je jamčevina vraćena biti dužni poštovati rokove za uplatu iz ponovljenih poziva na sudjelovanje, u slučaju da žele sudjelovati u dražbi.

Obrazac zahtjeva za povrat preuzmite ovdje.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.