Preskoči na glavni sadržaj

Projekt ePIC - Electronic Public Identification Croatia

Predstavnici jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske educirani su o mogućnosti razvoja i spajanja e-usluga u sustav e-Građani te europe.gov.hr

hr_horizontal_cef_logo (1).png

Financijska agencija je tijekom ožujka i travnja 2019. godine, u okviru provedbe projekta ePIC – Electronic Public Identification Croatia, financiranog iz programa Instrument za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility) organizirala i održala ukupno 7 edukacija namijenjenih predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Edukacije su održane u četiri Finina regionalna centra – Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, a iste su održali Finini zaposlenici.

Cilj edukacija bila je promocija širenja i ubrzanja korištenja elektroničke identifikacije između privatnih i javnih tijela kako bi se omogućio pristup državljanima Europske unije (EU) i Europskog gospodarskog prostora (EEA) hrvatskim javnim e-uslugama korištenjem njihovih nacionalnih vjerodajnica.

Edukacije su bile namijenjene predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i ostalim skupinama zainteresiranim za projekt e-Građani te za poslovno-tehnološke preduvjete prekogranične autentifikacije EU/EEA korisnika na javne usluge Republike Hrvatske korištenjem vlastitih nacionalnih vjerodajnica.

Edukacijama je prisustvovalo ukupno 74 polaznika, od čega 43 polaznika iz jedinica lokalne i regionalne samouprave. U održavanje edukacija uloženo je puno truda različitih Fininih timova čemu svjedoče i evaluacijski upitnici polaznika. Kada se zbroje evaluacije svih 7 održanih edukacija, kategorija "Ukupno zadovoljstvo edukacijom" ocijenjena je s visokih 4.74 / 5, dok bi 91% polaznika preporučilo drugim osobama pohađanje edukacije.

Polaznici edukacije pokazali su značajan interes za ovu temu kao i mogućnosti koje nudi digitalizacija, pojednostavljenje i ubrzanje komunikacije između građana i javne uprave. Slijedom navedenog, a s obzirom na izuzetno pozitivne komentare sudionika edukacija, razmotrit će se mogućnost organizacije dodatnih edukacija na ovu temu u nekoliko poslovnica Fine koje iskažu interes za temu.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.