Preskoči na glavni sadržaj

Proširene mogućnosti online servisa za predaju dokumentacije

Fina je korisnicima omogućila predaju elektronički potpisane dokumentacije za većinu digitalnih certifikata te predaju Zahtjeva za opoziv i Pristupnice za Finin servis izdavanja kvalificiranih elektroničkih vremenskih žigova. Navedenu dokumentaciju je, uz određene preduvjete, moguće dostaviti putem interneta.

Fina je omogućila dostavu dokumentacije za sljedeće usluge putem online servisa za predaju dokumentacije, bez potrebe za dolaskom u poslovnice:

 1. Predaja godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika putem online servisa namijenjena je prvenstveno obveznicima koji su do sada dostavljali izvještaje u Finine poslovnice. Ovaj servis im omogućuje dostavu izvještaja putem interneta, uz korištenje bilo kojeg digitalnog certifikata za potpisivanje koji posjeduju, a onima koji nemaju nikakav digitalni certifikat, Fina za ovu svrhu nudi besplatno izdavanje LCP certifikata za udaljeni elektronički potpis (ePotpis u oblaku) i njegovo besplatno korištenje godinu dana. Svi poduzetnici koji imaju preduvjete za korištenje web aplikacije RGFI, financijske izvještaje trebaju dostavljati na isti način kao i prethodnih godina.
 2. Predaja elektronički potpisane dokumentacije za izdavanje digitalnih certifikata, Zahtjeva za opoziv i Pristupnice za Finin servis izdavanja kvalificiranih elektroničkih vremenskih žigova. Dokumentaciju je potrebno potpisati najmanje naprednim elektroničkim potpisom koji se temelji na kvalificiranom certifikatu.
 3. Izdavanje LCP certifikata za udaljeni elektronički potpis (ePotpis u oblaku) obavlja se online, kao i preuzimanje certifikata, a za potpisivanje dokumentacije potrebno je imati samo pametni telefon, tablet ili računalo.
 4. Dostava pristupnica za e-servise Fine i punomoći za korištenje e-servisa Fine u ime drugog poslovnog subjekta namijenjena je korisnicima koji već posjeduju digitalni certifikat na kriptouređaju izdan u Fini za pristup e-servisima Fine (RGFI, WEB-BON, Registar Koncesija, e-Plaćanje, e-Blokade).
 5. Dostava dokumentacije za vjerodajnice ePass i mToken za e-Građane za sljedeće postupke: izdavanje, reizdavanje, reaktivaciju i deaktivaciju vjerodajnice ePass te reizdavanje, reaktivaciju i deaktivaciju vjerodajnice mToken. Izdavanje vjerodajnice mToken nije moguće putem online servisa.
 6. Dostava dokumentacije vezane uz provedbu ovrhe na novčanim sredstvima: - zahtjeva za opoziv zahtjeva za izravnu naplatu, za opoziv zahtjeva za naplatu te za izdavanje podataka, preslika i potvrda iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje, - zahtjeva za otvaranje zaštićenog računa i evidentiranje promjena po zaštićenom računu (Obavijesti iz čl. 212. st. 1. Ovršnog zakona), - upita, reklamacija i prigovora na postupanje nastalih u postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima.
 7. Dostava zahtjeva korisnika u servisu e-Dražba i registraciju na servis e-Dražba,
 8. Dostava zahtjeva za izdavanje podataka iz Upisnika založnih prava,
 9. Dostava zahtjeva za registraciju i dodjelu prava te za otkaz usluge i ukidanje prava na servis e-Račun za poslovne subjekte te zahtjeva za uslugu slanja računa od strane djelatnika Fine u ime korisnika putem servisa e-Račun.
 10. Dostava zahtjeva za registraciju i dodjelu prava te za otkaz usluge i ukidanje prava na servis e-Račun za državu.

Uskoro još usluga

Online servis za predaju dokumentacije će se dopunjavati novim uslugama, a sve informacije o uvođenju novih usluga u online servis za predaju dokumentacije bit će objavljene na Fininoj internetskoj stranici.

Adrese i radna vremena poslovnica mogu se provjeriti na internetskoj stranici www.fina.hr/poslovnice i putem mobilne aplikacije mFina. Zbog sigurnosti klijenata i radnika ograničen je broj osoba koje se u istom trenutku nalaze u poslovnici te se provode ostale mjere zaštite, sukladno preporukama koje donose nadležne javno-zdravstvene ustanove.

>>Više informacija o online servisu za predaju dokumentacije

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.