Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poduzetnika u proizvodnji kruha, peciva i slastičarskih proizvoda u 2022. godini

I u 2022. godini društvo MLINAR PEKARSKA INDUSTRIJA d.o.o. iz Zagreba prvo po ostvarenim ukupnim prihodima i broju zaposlenih

U djelatnosti proizvodnje kruha proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača (NKD 2007 10.71) u 2022. godini, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, poslovao je 930 poduzetnika, kod kojih je bio registriran 14.901 zaposlenik, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 2,6%.

Ukupni prihodi poduzetnika, čija je pretežita djelatnost proizvodnja kruha, proizvodnja svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, ostvareni u 2022. godini, iznosili su 5,9 milijardi kuna, što je povećanje za 23,2%, u odnosu na prethodnu poslovnu godinu. U istom razdoblju, poduzetnici su zabilježili i povećanje ukupnih rashoda za 21,9% te iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 87,4 milijuna kuna, što je za 219,6% više u odnosu na 2021. godinu. Od ukupnog broja poduzetnika u promatranoj djelatnosti, s dobitkom je poslovalo njih 633 ili 68,1%.
Promatrano na razini županija, najviše poduzetnika iz djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, ima sjedište u županijama: Grad Zagreb (211), Splitsko-dalmatinska (111) i Zagrebačka županija (82).
Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kruha, proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača u 2022. godini, iznosila je 5.034 kune, što je za 7,3% više u odnosu na prethodno razdoblje te za 27,8% manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.973 kune).

Među poduzetnicima u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, najveće ukupne prihode u 2022. godini, ostvarilo je društvo MLINAR PEKARSKA INDUSTRIJA d.o.o. iz Zagreba (908,5 milijuna kuna), a najveću dobit razdoblja ostvarila su društva PEKARA DUBRAVICA d.o.o. iz Zagreba (26,5 milijuna kuna) i EKOS CAKES d.o.o. iz Varaždina (18,2 milijuna kuna). Najveći izvoznik je društvo PEKAR TOMO d.o.o. iz Vinkovaca (167,6 milijuna kuna).

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Rezultati poduzetnika u proizvodnji kruha, peciva i slastičarskih proizvoda u 2022. godini

Tablice i grafikoni: Rezultati poduzetnika u proizvodnji kruha, peciva i slastičarskih proizvoda u 2022. godini

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.