Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2017. godini poslovao je 1.731 poduzetnik. To je 15,9 poduzetnika i 154,9 zaposlenih kod poduzetnika na 1.000 stanovnika.

Za usporedbu, na razini RH taj je prosjek 29,1 poduzetnik i 214,1 zaposlen kod poduzetnika na 1.000 stanovnika. Promatrana skupina poduzetnika zapošljavala je 16.910 radnika, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 4,9%. Poduzetnici sa sjedištem u Koprivničko-križevačkoj županiji ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 11,0 milijardi kuna, ukupne rashode od 10,7 milijardi kuna, dobit razdoblja u iznosu od 458,0 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 216,6 milijuna kuna te neto dobit od 241,4 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 5.301 kunu, što je 9,7% više od prosječne plaće u 2016. godini.

Između 25 gradova i općina Koprivničko-križevačke županije prema broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobiti izdvaja se grad Koprivnica. Iza Koprivnice po broju poduzetnika slijede gradovi Križevci i Đurđevac te općina Sveti Ivan Žabno. Među prvih pet po neto dobiti poduzetnika su i općine Kalinovac, Peteranec i Podravske Sesvete. Prvi poduzetnik u Koprivničko-križevačkoj županiji po ukupnim prihodima i dobiti razdoblja u 2017. godini bio je veliki poduzetnik PODRAVKA PREHRAMBENA INDUSTRIJA d.d. iz Koprivnice. Poduzetnici Koprivničko-križevačke županije, u odnosu na poduzetnike u drugim županijama, najbolje su rangirani prema produktivnosti rada - ukupan prihod po zaposlenom (5. mjesto).

Cijeli tekst: Financijski rezultati poduzetnika Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini i rang liste

Prilog: Financijski rezultati poduzetnika Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini i rang liste


Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.