Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kakao, čokoladnih i bombonskih proizvoda u 2022. godini

U djelatnosti proizvodnje kakao, čokoladnih i bombonskih proizvoda u 2022., prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, poslovalo je 25 poduzetnika

U djelatnosti proizvodnje kakao, čokoladnih i bombonskih proizvoda (NKD 2007 10.82) u 2022. godini, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, poslovalo je 25 poduzetnika koji su imali 2.403 zaposlena, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 13,8%.

Promatrana skupina poduzetnika ostvarila je 1,44 milijarde kuna ukupnih prihoda, 1,42 milijarde ukupnih rashoda, dobit razdoblja od 25,7 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 15,4 milijuna kuna te je iskazan pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 10,3 milijuna kuna. Od ukupnog broja poduzetnika u djelatnosti, s dobitkom je poslovalo njih 18 ili 72%.

Društvo KRAŠ d.d. iz Zagreba zadržalo je i u 2022. godini dominantnu ulogu među poduzetnicima u djelatnosti proizvodnje kakaa, čokoladnih i bombonskih proizvoda, i to prema više parametara. Navedeno društvo je u 2022. godini ostvarilo najveće ukupne prihode, u iznosu od 1,1 milijardu kuna, iskazalo najveću neto dobit, u iznosu od 23,9 milijuna kuna te je zapošljavalo najveći broj radnika, njih 1. 746.

Prosječna mjesečna neto plaća 2.403 zaposlena kod poduzetnika u razredu djelatnosti proizvodnje kakao, čokoladnih i bombonskih proizvoda u 2022. godini, iznosila je 6.181 kunu, što je za 4,4% više u odnosu na prethodnu godinu, ali i za 11,4% manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.973 kune). 

Info.BIZ

Više informacija dostupno je u Info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kakao, čokoladnih i bombonskih proizvoda u 2022. godini

Tablice i grafikoni: Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kakao, čokoladnih i bombonskih proizvoda u 2022. godini

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.