Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika Varaždinske županije u 2017. godini

Između 28 gradova i općina Varaždinske županije, prema svim kriterijima prvi su poduzetnici sa sjedištem u Varaždinu.

Godišnje financijske izvještaje za 2017. godinu s područja Varaždinske županije u Registar godišnjih financijskih izvještaja dostavilo je 3670 poduzetnika, s 42 138 zaposlenih, koji su ostvarili ukupan prihod u iznosu od 25,2 milijarde kuna, ukupne rashode od 24,5 milijardi kuna, dobit razdoblja u iznosu od 1,2 milijarde kuna, gubitak razdoblja od 620,5 milijuna kuna te neto dobit od 541,3 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 4.448 kuna, što je 6,3 % više od prosječne plaće u 2016. godini.

Između 28 gradova i općina Varaždinske županije, prema svim kriterijima prvi su poduzetnici sa sjedištem u Varaždinu. Iza Varaždina po brojnosti poduzetnika slijede Ivanec, Ludbreg, Novi Marof te općina Trnovec Bartolovečki. Poduzetnici s najvećim ukupnim prihodima u 2017. godini na razini županije su: Vindija d.d. (2,8 milijardi kuna), Boxmark Leather d.o.o. (1,9 milijardi kuna), Koka d.d. (1,3 milijardi kuna), Ytres d.o.o. (737,3 milijuna kuna) i SOLVIS d.o.o. (611,9 milijuna kuna). Poduzetnici Varaždinske županije, u odnosu na poduzetnike u drugim županijama, najbolje su rangirani prema ukupnom prihodu i broju zaposlenih (na 6. mjestu). Prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih, poduzetnici Varaždinske županije su na 8. mjestu.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika Varaždinske županije u 2017.

Tablice: Tablice s rezultatima poduzetnika Varaždinske županije u 2017.

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.