Preskoči na glavni sadržaj

S 2,1 milijardi kuna, udio Hrvatskih šuma d.o.o. u ukupnim prihodima šumarstva je 78 %

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, u odjeljku djelatnosti šumarstva i sječe drva u 2016. godini, poslovala su 204 poduzetnika, s 8412 zaposlenih, koji su ostvarili ukupne prihode od 2,7 milijardi kuna, ukupne rashode 2,4 milijarde kuna, dobit razdoblja od 224,4 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 7,5 milijuna kuna i neto dobit od 216,8 milijuna kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 5.985 kuna i bila je 16,4 % viša u odnosu na prosječnu plaću poduzetnika RH (5.140 kuna). Udio HRVATSKIH ŠUMA d.o.o., društva u državnom vlasništvu, u navedenim rezultatima je: 86,8 % u broju zaposlenih, 78,2 % u ukupnim prihodima i 77,9 % u dobiti razdoblja.

Najveći broj poduzetnika u odjeljku djelatnosti šumarstva i sječa drva imao je sjedište u Karlovačkoj županiji (31), Gradu Zagrebu (26) i Sisačko-moslavačkoj (24). Najveće ukupne prihode i neto dobit u odjeljku sječe i šumarstva iskazali su poduzetnici sa sjedištem u županiji Grad Zagreb, i to ukupne prihode u iznosu od 2,2 milijarde kuna i neto dobit u iznosu od 191,9 milijuna kuna, što je očekivano s obzirom da je u Zagrebu sjedište HRVATSKIH ŠUMA d.o.o. Poduzetnici na razini tri županije iskazali su neto gubitak, najveći je bio u Zadarskoj (69 tisuća kuna) i Varaždinskoj (68 tisuća kuna), a u Dubrovačko-neretvanskoj 19 tisuća kuna. Najmanji broj poduzetnika u odjeljku djelatnosti šumarstvo i sječa drva, imao je sjedište u Međimurskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika u djelatnosti šumarstva i sječe drva u 2016.

Prilog: Rang liste i rezultati poduzetnika u djelatnosti šumarstva i sječe drva u 2016.

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 35 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.