Preskoči na glavni sadržaj

Samoposlužne mjenjačnice u Skradinu i Umagu

Mreža samoposlužnih mjenjačnica Fine širi se po Hrvatskoj. U proteklih 10 dana otvorene su sedma i osma mjenjačnica, u ACI Skradin, Obala bana Pavla Šubića 18, te u trgovini SPAR Umag, Bujska ulica 1.

Financijska agencija vodeća je hrvatska tvrtka na području pružanja financijskih i elektroničkih usluga, koja usluge mjenjačkih poslova, kao ovlašteni mjenjač Hrvatske poštanske banke, u svojim poslovnicama pruža još od 2003. godine.

Od veljače prošle godine Fina je krenula s uspostavom mreže samoposlužnih mjenjačnica, pa je do konca srpnja otvorila njih šest, i to u Rovinju, Splitu, Zadru, Plitvicama, Puli i Šibeniku. Nakon prošlotjednog puštanja u rad mjenjačnice u Skradinu, jučer je u rad puštena i osma samoposlužna mjenjačnica u SPAR-u Umag, Bujska ulica 1. Sve samoposlužne mjenjačnice na raspolaganju su korisnicima od 0 do 24 sata.

Putem Finine samoposlužne mjenjačnice, hrvatske je kune moguće razmijeniti u novčanice eura, švicarskog franka, američkog dolara i britanske funte, a maksimalan iznos po transakciji je u protuvrijednosti od 2.500,00 HRK. Provizija se ne naplaćuje.

Korištenje ovog uređaja je jednostavno i brzo: korisnik umeće strane novčanice u predviđeni prostor na mjenjačkom automatu koji mu za nekoliko sekundi isplaćuje kune. Uređaj može primiti više novčanica pojedine valute odjednom. Najzastupljenija valuta, euro, se putem samoposlužne mjenjačnice otkupljuje u apoenima od 10, 20, 50, 100 i 200 EUR.

Ova Finina usluga predstavlja i dopunu hrvatske turističke ponude, s obzirom da turisti iz inozemstva mogu tijekom cijeloga dana, putem ovih mjenjačkih automata, doći do hrvatskih kuna.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.