Preskoči na glavni sadržaj

Sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "e-Poslovanje"

Dana 23.10.2018. godine Ministarstvo uprave i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „e-Poslovanje".

Projekt će se financirati kao izravna dodjela sredstava u okviru Prioritetne osi 4 "Dobro upravljanje", specifičnog cilja 11. i. 1 "Povećanje djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje pružanja usluga i upravljanja ljudskim potencijalima", Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020."

Nositelj projekta "e-Poslovanje" je Ministarstvo uprave Republike Hrvatske, dok su Financijska agencija i APIS IT d.o.o. projektni partneri.

Cilj projekta je kroz jačanje učinkovitosti javne uprave doprinijeti poboljšanju poslovne klime u Republici Hrvatskoj olakšavanjem poslovanja gospodarskih i drugih poslovnih subjekata.

Specifični ciljevi projekta su sljedeći:

  • Razvoj jedinstvene platforme e-Poslovanje koja će omogućiti gospodarskim i drugim poslovnim subjektima dostupnije, jednostavnije, transparentnije i djelotvornije korištenje usluga javne uprave.
  • Uspostava okvira sustava elektroničke komunikacije javne uprave s poslovnim korisnicima koji će služiti kao jedinstvena platforma za integraciju i daljnji razvoj e-usluga javnih institucija za poslovne korisnike.
  • Jačanje kapaciteta zaposlenika javne uprave za poticanje razvoja i prilagodbu e-usluga te njihovu integraciju na platformu e-Poslovanje.

Provedba projekta je započela u siječnju 2017. godine te traje do siječnja 2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 51.090.000 kuna.

Više informacija o projektu možete dobiti putem elektroničke pošte: EU.fondovi@fina.hr

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.