Preskoči na glavni sadržaj

Sklopljen ugovor o provedbi projekta "Epic - Electronic Public Identification Croatia"

Dana 8.veljače 2018. godine sklopljen je ugovor o provedbi projekta "ePIC - Electronic Public Identification Croatia" između nadležne agencije Europske komisije (INEA) i hrvatskog konzorcija kojeg čine Financijska agencija, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo pravosuđa i Narodne novine d.d.

sufinancira EU.png

Projekt ukupne vrijednosti 505.407 € sufinancira se iz programa CEF - Connecting Europe Facility – Telecom (Instrument za povezivanje Europe – Telekom) u iznosu od 75% te će se provoditi od 2. svibnja 2018. do 6. kolovoza 2019. godine.

Cilj projekta je promocija širenja i ubrzanja korištenja elektroničke identifikacije između privatnih i javnih tijela, kako bi se omogućio pristup državljanima EU/EEA na hrvatske javne e-usluge, korištenjem vjerodajnica izdanih u jednoj od EU/EEA država.

Financijska agencija, u ulozi nositelja i koordinatora nacionalnog konzorcija, upravlja projektom te provodi aktivnosti predstavljanja rezultata projekta, izrade promotivnih materijala, edukacije ključnih dionika i tehničke podrške za prilagodbu i integraciju e-usluga. Projektom je planirana prilagodba i integracija sljedećih javnih elektroničkih usluga: suglasnosti i punomoći u postupcima iz djelokruga MUP-a (Ministarstvo unutarnjih poslova), e-Plovilo i e-Pomorac (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), on-line dobivanje izvadaka iz zemljišnih knjiga i mogućnost podnošenja elektroničkog zahtjeva za otvaranje tvrtke u RH (Ministarstvo pravosuđa), elektroničko podnošenje zahtjeva i izdavanje dozvola za gradnju i uporabu građevina (Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja) te pristup i korištenje portala za javnu nabavu (Narodne novine d.d.).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.