Preskoči na glavni sadržaj

U Sisačko-moslavačkoj županiji u 2017. godini prihodi poduzetnika porasli za 8,8 %

Prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za 2017. godinu, u Sisačko-moslavačkoj županiji poslovalo je 1995 poduzetnika sa 17 015 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu rast broja zaposlenih od 6,2 %. Ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 9,35 milijardi kuna, što je 8,8 % više u odnosu na prihod iz 2016. godine.

Od 1995 poduzetnika, njih 68,2 % je poslovalo s dobiti, dok je 31,8 % poduzetnika ostvarilo gubitak u poslovanju. Konsolidirani financijski rezultat poduzetnika je negativan, tj. ostvaren je neto gubitak (dobit minus gubitak razdoblja), u iznosu od 36,6 milijuna kuna.

Za usporedbu, u 2016. godini, ostvarena je neto dobit u iznosu od 37,1 milijun kuna.


Prosječna mjesečna neto plaća veća je za 2,9 % i iznosila je 4.308 kuna, što je 19,8 % manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih na razini svih poduzetnika u RH (5.372 kune).

Prema visini ostvarenog prihoda, najbolji su poduzetnici sa sjedištem u Kutini. Njih 371, u svojim su financijskim izvještajima iskazali ukupne prihode u iznosu od 3,56 milijardi kuna, što je 3,7 % više u odnosu na prethodnu godinu te čini 38,0 % ukupnih prihoda poduzetnika Sisačko-moslavačke županije. Na negativan financijski rezultat (gubitak) poduzetnika na razini Kutine utjecao je gubitak PETROKEMIJE d.d. koji je u 2017. godini iznosio 242,6 milijuna kuna. Na razini Sisačko-moslavačke županije, najveći je prihod ostvarila PETROKEMIJA d.d., koja je i najveći izvoznik. Društva LONIA d.d. i SEPIA d.o.o. ostvarila su najveću dobit razdoblja.

Poduzetnici Sisačko-moslavačke županije, u odnosu na poduzetnike u drugim županijama, najbolje su rangirani prema pokazatelju produktivnosti rada – ukupan prihod po zaposlenom (13. mjesto). Prema broju poduzetnika i broju zaposlenih su na 14. mjestu, a prema ostvarenom ukupnom prihodu na 15. mjestu.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2017. godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 45 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

GFI poduzetnika za 2017. godinu dostupni su u svim Fininim poslovnicama, korištenjem WEB servisa RGFI ili se mogu naručiti slanjem poruke na adresu e-pošte rgfi@fina.hr, a dokumentacija za javnu objavu bez naknade je dostupna na RGFI - javna objava.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.