Preskoči na glavni sadržaj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2017. godini izvoz poduzetnika rastao za 190%

U povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije, 11. studenoga, Financijska agencija objavljuje rezultate poslovanje poduzetnika s područja ove županije.

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 2017. godini je bilo 1887 poduzetnika, obveznika poreza na dobit, od kojih je 1387 poslovalo s dobiti, a preostalih 500 s gubitkom. Poduzetnici Vukovarsko-srijemske županije u 2017. godini imali su 17 712 zaposlenih, koji su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 17,8 milijardi kuna, ukupne rashode od 17,1 milijardu kuna, dobit razdoblja u iznosu od 852,7milijuna kuna, gubitak razdoblja od 234,2 milijuna kuna te neto dobit od 618,5 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 4.035 kuna, što je 6,5% više od prosječne plaće u 2016. godini.

Između 31 grada i općine Vukovarsko-srijemske županije prema broju poduzetnika i broju zaposlenih izdvajaju se Vinkovci, Vukovar i Županja te općine Nijemci i Nuštar. Poduzetnici Vukovarsko-srijemske županije u odnosu na poduzetnike u drugim županijama najbolje su rangirani prema ukupnom prihodu po zaposlenom (1. mjesto), na 3. mjestu rangirani su prema produktivnosti rada - neto dobit po zaposlenom, na 7. mjestu prema neto dobiti, na 8. po ukupnom prihodu, prema ekonomičnosti poslovanja rangirani su na 10. mjestu, po broju zaposlenih na 12., dok su prema broju poduzetnika na 16. mjestu.

Prvi poduzetnik u županiji prema ukupnim prihodima, izvozu i neto dobiti u 2017. godini PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. iz Vukovara, a prema kriteriju neto dobiti na drugom je mjestu ENERGIA NATURALIS d.o.o., također sa sjedištem u Vukovaru. Najviše zaposlenih imaju: BOSO d.o.o. i DRVNA INDUSTRIJA SPAČVA d.d. iz Vinkovaca te BOROVO d.d. iz Vukovara.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika Vukovarsko-srijemske županije u 2017.


Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.