Preskoči na glavni sadržaj

Uvođenje sigurnosnih mjera testiranja u Fini

Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH, Fina je donijela interni akt kojim se propisuje uvođenje posebnih sigurnosnih mjera obveznog testiranja zaposlenika, korisnika Fininih usluga, zaposlenika Fininih dobavljača te drugih posjetitelja Fine koji ne posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu

Od 16. studenog 2021. će Finini zaposlenici, korisnici Fininih usluga, zaposlenici pružatelja usluga u Fini i ostali posjetitelji, prilikom dolaska u prostor Fine, biti obvezni predočiti dokaz o cijepljenju odnosno preboljenju bolesti u obliku EU digitalne COVID potvrde, potvrde o testiranju s negativnim rezultatom ili neki drugi dokaz o preboljenju bolesti COVID-19 od liječnika primarne zdravstvene zaštite. Isto se neće odnositi na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja protiv COVID-19, za što je potrebno predočiti liječničku potvrdu.

Molimo korisnike da prilikom ulaska u Finine poslovnice svoju potvrdu predoče zaštitaru odnosno osobi koju je poslodovac ovlastio za provjeru navedenih dokumenata. Fina će za potrebe provjere EU digitalnih COVID potvrda zaštitarima i ostalim ovlaštenim osobama osigurati mobilne uređaje s aplikacijom za očitavanje digitalnih potvrda.

Upućujemo naše korisnike na mjesta na kojima, prema preporuci HZJZ-a, mogu obaviti potrebna testiranja na COVID-19:
Popis zdravstvenih ustanova koje provode Covid testiranje
Popis laboratorija koji provode Covid testiranja
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.