Preskoči na glavni sadržaj

Uz pomoć Fine, požeško Veleučilište otvara novi studij

Fina otvara nova radna mjesta za IT stručnjake u Razvojnom centru Požega

Prodekan za razvoj i zamjenik dekana Veleučilišta u Požegi doc. dr. sc. Berislav Andrlić i predsjednik Uprave Financijske agencije mr. sc. Dražen Čović su u prostorima Veleučilišta potpisali sporazum o suradnji, kojem je cilj partnerska razmjena znanja i tehnologija, suradnja u nastavnom procesu te procesu integracije studenata na tržište rada. Potpisivanju su prisustvovali i dr. sc. Brankica Svitlica, prodekanica za nastavu, Ivan Vučetić, direktor Fininog Sektora informatike i Dario Belić, direktor Finine Službe razvoja IT servisa.

Veleučilište u Požegi, s tradicijom od 23 godine djelovanja, trenutno broji oko 900 studenata te raspolaže sa 110 ležajeva u Studentskom domu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja svrstava ga među tri najbolja veleučilišta u Hrvatskoj.

Suradnja s Finom otvara brojne mogućnosti za studente, poput organizacije terenske nastave i stručne prakse za studente Veleučilišta u Fini, definiranja zadataka za izradu njihovih završnih radova, angažiranja studenata putem studentskog servisa na poslovima u Fini, izrade i testiranja prototipa, transfera znanja i tehnologija između partnera, upućivanja gostujućih predavača na Veleučilište i ostalih aktivnosti.
Također, otvaranjem novog Studija za elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo na požeškom Veleučilištu, obrazovat će se nove generacije IT stručnjaka za budući Finin razvojni centar u Požegi, s mogućnošću zapošljavanja studenata putem studentskog servisa, ugovora o stipendiranju, studentske prakse i sl. S ciljem zapošljavanja IT stručnjaka u novom razvojnom centru, Fina je otvorila i natječaj za radno mjesto programera specijalista i programera suradnika: https://www.fina.hr/-/it-programer-specijalist-6
https://www.fina.hr/-/it-programer-suradnik-1

Finini razvojni centri su zamišljeni kao središnje lokalne točke okupljanja IT sektora, odnosno mjesta koja povezuju znanstvenu zajednicu i poslovni sektor, te stimuliraju i generiraju razvoj inovativnih ideja. Svi Finini razvojni centri su moderno uređeni, prilagođeni potrebama rada u IT industriji te opremljeni tehnološki naprednom opremom. Potencijalni zaposlenik u razvojnom centru, osim izvrsnog i poticajnog radnog okruženja, može očekivati i stabilnu plaću, plaćanje prekovremenih sati, plaćanje rada na projektima, te stimulacije za dodatan angažman. Posao podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja, a radna mjesta se popunjavaju ovisno o tehnologijama i kompetencijama kojim vladaju stručnjaci na pojedinim lokacijama.

„Fina je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan IT tim, s 280 zaposlenika. Ovim sporazumom želimo pokazati studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih buduće radno mjesto čeka i da u Fini mogu obaviti terensku nastavu, praksu, završni rad te sudjelovati u svim projektima koje Fina radi. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost i ovakav kadar nam je potreban“, zaključio je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

Zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma izrazio je i doc. dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan Veleučilišta u Požegi, naglasivši činjenicu da je Fina prepoznala perspektivu novog studija Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo. „Navedenim studijem želimo dati odgovor na trendove na tržištu rada koje su vezane za digitalizaciju poslovanja, pri čemu se radujemo što ćemo imati priliku koristi iskustva Fine kao institucije“, istaknuo je.

Finini razvojni centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju učilišta koja obrazuju IT stručnjake, a do danas je uspostavljeno devet razvojnih centara - u Zaboku, Splitu, Virovitici, Bjelovaru, Kutini, Vukovaru, Osijeku, Čakovcu i Koprivnici, a uskoro se otvaraju i razvojni centri u Požegi i Rijeci.
Više informacija o Fininim proizvodima i uslugama dostupno je u Fininim poslovnicama, putem besplatnog telefona 0800 0080 te internetske stranice www.fina.hr.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.