Preskoči na glavni sadržaj

Više informacija o neizvršenim osnovama za plaćanje dostupno putem sustava e-Građani

Ovršenici putem besplatne usluge e-Blokade, koja je dostupna u sustavu e-Građani, sada mogu dobiti dodatne informacije o statusu provedbe ovrhe i/ili provedbe postupka jednostavnog postupka stečaja potrošača.

Građanima je od danas putem sustava e-Građani omogućeno pretraživanje i dohvat većeg skupa podataka iz postupka provedbe ovrhe na novčanim sredstvima i jednostavnog postupka stečaja potrošača. Osim uvida i preuzimanja podataka iz njihovog Očevidnika neizvršenih osnova za plaćanje te slika dokumenata osnova za plaćanje koje su evidentirane u Fini, građani sada mogu dobiti i:

  • specifikaciju izvršenja osnova za plaćanje,
  • podatak o redoslijedu osnove za plaćanje i iznosu nepodmirenih obveza evidentiranih prije te osnove za plaćanje i
  • dokumente iz sustava jednostavnog postupka stečaja potrošača:

a) Poziv potrošaču na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača,

b) Poziv potrošaču na dostavu adrese za primanje pismena,

c) Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača.

Usluga e-Blokade putem sustava e-Građani građanima omogućava uvid i preuzimanje podataka iz sustava provedbe ovrhe na novčanim sredstvima ne samo po osnovama za plaćanje kojima su oni ovršenici, nego i po o osnovama za plaćanje po kojima su ovrhovoditelji (Specifikacija izvršenja osnove za plaćanje, Podatak o redoslijedu osnove za plaćanje i slika osnove za plaćanje).

*Prije nego što zatražite izdavanje vjerodajnice ePass, provjerite imate li možda već neku od vjerodajnica koje sustav prihvaća i pomoću koje možete odmah pristupiti usluzi e-Blokade putem sustava e-Građani. To mogu biti Finine vjerodajnice ili vjerodajnice banaka, primjerice mToken, čitač kartice, token, mobilni token #withKEY, zatim poslovni i osobni certifikati, elektronička osobna iskaznica (eOI) i drugi.

>> Provjeri popis vjerodajnica koje sustav e-Građani prihvaća
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.