Preskoči na glavni sadržaj

Započela provedba međunarodnog projekta „LEILA – towards a muLtilingual European platform for judIciaL Auctions“

Dana 1. veljače 2021. godine, započela je provedba međunarodnog projekta „LEILA – towards a muLtilinual European platform for judIciaL Auctions“, kojeg sufinancira Europska komisija u okviru Programa za pravosuđe (Justice Programme). Ovaj projekt predstavlja prvi projekt iz ovog programa u kojem Financijska agencija sudjeluje kao jedan od projektnih partnera.

Cilj projekta je građanima i tvrtkama pružiti jednostavan pristup informacijama o imovini koja se prodaje na sudskim dražbama koje se održavaju u jednoj ili više država članica stvarajući na taj način jedinstveno europsko tržište za sudsku prodaju imovine.
Projektom će se razviti i implementirati višejezična platforma koja će biti spremna za integraciju s e-Justice portalom, a koja će olakšati, objediniti i podržati elektroničku razmjenu podataka službenih nacionalnih davatelja usluga o imovini koja se prodaje u sudskim postupcima i na taj način proširiti nacionalne granice te omogućiti korisnicima usporedbu rezultata pretraživanja na različitim jezicima.

Osim Fine, u projektu sudjeluje još 11 partnera iz više različitih europskih zemalja, dok je nositelj projekta Ministarstvo pravosuđa Republike Italije.

Fina će u okviru ovog projekta korisnicima iz Europske unije omogućiti pregled podataka o elektroničkim javnim dražbama koje se provode u Republici Hrvatskoj, a koje podatke Fina već sada objavljuje na svojim mrežnim stranicama u Očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku. Na taj način će se krajnjim korisnicima iz Europske unije približiti prodaja putem elektroničke javne dražbe.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.168.986,39 € od čega se iz Programa za pravosuđe sufinancira 90% ukupno prihvatljivih troškova, odnosno iznos od 1.052.087,76 €. Udio Fine u proračunu projekta iznosi 57.475,05 €, a projekt će trajati dvije godine.

Slika_sufinancirano EU.PNG

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.