Preskoči na glavni sadržaj

Arhiva obavijesti za korisnike Registra zaposlenih u javnom sektoru 2016. – 2017.

Nove verzije dokumenata sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske o reformskoj mjeri ukidanja upotrebe pečata

1. ožujka 2017.

U cilju provedbe Zaključka Vlade Republike Hrvatske o mjeri ukidanja upotrebe pečata, donesenog na sjednici Vlade RH održanoj 4. svibnja 2016., dostupne su nove verzije dokumenata, u primjeni od 1. ožujka 2017.

  • Zahtjevi za izmjenom podataka u bazi Registra zaposlenih u javnom sektoru
  • Pristupnice za dodjelu prava pristupa podacima servisa REGZAP i/ili COP
  • Zahtjevi za otkazivanje prava pristupa podacima servisa REGZAP i/ili COP

Odluka o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama

24. kolovoza 2016.

Na temelju članka 31. Stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, donesena je Odluka o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama (NN 70/16).

Javne službe dužne su prije raspisivanja javnih natječaja pribaviti suglasnost nadležnog tijela o ispunjenju uvjeta za novo zapošljavanje. Zahtjev za dobivanjem suglasnosti podnosi se na obrascu "Zahtjeva za suglasnost na novo zapošljavanje" kojeg možete preuzeti u Dokumentima. Suglasnost ili odbijanje davanja suglasnosti o novom zapošljavanju daje čelnik nadležnog tijela. Suglasnost se daje na obrascu "Suglasnost nadležnog tijela". Javne službe su dužne prilikom unosa podataka o novom zapošljavanju u sustav COP obavezno unijeti i podatke o suglasnosti.

Napomena: Javne službe će presliku Zahtjeva za dobivanje suglasnosti i Suglasnosti nadležnog tijela dostaviti Financijskoj agenciji isključivo na zahtjev, sukladno čl. 3 ove Odluke.

Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave (NN 93/2016)

18. listopada 2016.

Slijedom stupanja na snagu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, objavljenog u Narodnim novinama broj 93/2016, dostupna je Korisnička uputa za rad prilikom kopiranja cijele institucije ili određene ustrojstvene jedinice s pripadajućim radnim mjestima, zaposlenicima i rasporedima prilikom preuzimanja istih iz jedne institucije (polazišne) u drugu (odredišnu) instituciju,  koju možete preuzeti pod "Dokumenti".

Napomena: Ukoliko je potrebno izvršiti "preuzimanje" zaposlenika ili dijela zaposlenika, obavezno se, prije poduzimanja bilo kakvih radnji, javite na mail adresu cop@fina.hr, kako biste dobili sve potrebne informacije o načinu rada. 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.