Preskoči na glavni sadržaj

Izdavanje aplikacijskog certifikata

00 Preduvjet

Ako vaša tvrtka dosad nije imala nijednu vrstu Fininog digitalnog certifikata, za početak pripremite ovu dokumentaciju:

Izvadak iz nadležnog registra poslovnog subjekta (ne stariji od 6 mjeseci)

Obavijest Državnog zavoda za statistiku o razvrstavanju prema NKD-u i matičnom broju (samo za pravne subjekte)

Preslika osobne iskaznice ili putovnice osobe ovlaštene za zastupanje poslovnog subjekta

01

Preuzmite i popunite odgovarajuće obrasce ovisno o načinu dostave dokumentacije

Za digitalnu predaju putem Online servisa za predaju dokumentacije (OSPD)

Preslika osobne iskaznice (prednja i stražnja strana) ili putovnice osobe koja će biti skrbnik certifikata (za osobu za koju se certifikati traže)

Za osobnu predaju u našoj poslovnici

Preslika osobne iskaznice (prednja i stražnja strana) ili putovnice osobe koja će biti skrbnik certifikata (za osobu za koju se certifikati traže)

02

Predajte popunjenu dokumentaciju

Za digitalnu predaju dokumenata, učitajte ispunjenu i elektronički potpisanu dokumentaciju na Online servis za predaju dokumentacije (OSPD)

Za predaju dokumentacije u Fini, pronađite najbližu poslovnicu

03

Preuzmite aplikacijski certifikat

Nakon obrade dokumentacije koja je predana u Finu, skrbnik certifikata primit će aktivacijske podatke na jedan od sljedećih načina:

Ako ste dokumentaciju predali putem Online servisa za predaju dokumentacije (OSPD-a) ili u Fininoj poslovnici i skrbnik certifikata fizički je identificiran prilikom predaje dokumentacije

Skrbnik certifikata primat će aktivacijske podatke odvojeno putem e-maila i SMS-a. Koristeći kombinaciju dobivenih podataka, izvršit će online preuzimanje certifikata putem portala za preuzimanje certifikata.

Ako ste dokumentaciju predali u Fininoj poslovnici i skrbnik certifikata nije fizički identificiran prilikom predaje dokumentacije

Skrbnik certifikata mora osobno preuzeti aktivacijske podatke u registracijskom uredu Fine. Kombinacijom dobivenih podataka, izvršit će online preuzimanje certifikata putem portala za preuzimanje certifikata.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.