Preskoči na glavni sadržaj

Online predaja dokumentacije za JRR

Pregled podataka iz Jedinstvenog registra računa i godišnja/polugodišnja pretplata na JRR web aplikaciju

Pod pregledom podataka na papiru podrazumijeva se ispis s pregledom svih ili određenih računa evidentiranih u JRR-u koji se odnose na jedan poslovni subjekt ili potrošača.  

Podatke koji nisu javni Fina neposredno, uz identifikaciju, daje poslovnom subjektu ili potrošaču na kojega se ti podaci odnose.

Podatke iz JRR-a koji nisu javni Fina daje i na temelju pisanog zahtjeva suda ili drugog nadležnog tijela (svaka pravna osoba koja sukladno posebnim propisima vodi evidencije koje sadrže dijelom i podatke koje sadrži JRR i koji joj služe za obavljanje zakonskih ovlasti) te komercijalne banke, Hrvatske narodne banke, stambene štedionice i kreditne unije za njihove klijente.


Izravnim uvidom u podatke iz JRR-a putem web aplikacije JRR omogućen je uvid i pretraživanje podataka za određeni poslovni subjekt i potrošača (fizička osoba koja ne obavlja registriranu gospodarsku djelatnost i koja se ne bavi slobodnim zanimanjem), na razini osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) ili matičnog broja.

Poslovni subjekti i potrošači mogu ostvariti uvid u javne podatke, a u podatke koji nisu javni uvid mogu ostvariti pravne osobe koje sukladno posebnim propisima vode evidencije koje sadrže dijelom i podatke koje sadrži JRR i koji im služe za obavljanje zakonskih ovlasti.

Više informacija o Jedinstvenom registru računa možete pronaći ovdje.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.