Preskoči na glavni sadržaj

Besplatna edukacija iz područja elektroničkog potpisa

Fina održava besplatne edukacije iz područja elektroničkog potpisa. Prijavite se što prije jer je broj sudionika ograničen.

Edukacije će se održati u:

  • Splitu, 28.1.2020., od 12:00 do 14:30 sati u prostoru Fine, Mažuranićevo šetalište 24B
  • Zagrebu (POPUNJENO!) , 30.1.2020., od 10:00 do 12:30 sati u prostoru Fine, Ulica grada Vukovara 70
  • Osijeku, 4.2.2020., od 12:00 do 14:30 sati u prostoru Hrvatske gospodarske komore (HGK), Europske avenije 13
  • Rijeci, 6.2.2020., od 11:00 do 13:30 sati u prostoru Fine, Frana Kurelca 8, II kat.

Prijavu za određenu lokaciju i datum možete izvršiti OVDJE.

Što obuhvaća edukacija iz područja elektroničkog potpisa?

Edukacija je usmjerena na cjelokupan proces primjene i provjere elektroničkog potpisa na elektronički potpisanim dokumentima. Tijekom edukacije sudionike ćemo upoznati sa svakim bitnim segmentom iz navedenog područja. Polaznici će biti upoznati s digitalnim certifikatima koji su potrebni za izradu pravno valjanog elektroničkog potpisa, formatima elektroničkog potpisa, vremenskim žigom te načinima validacije elektronički potpisanog dokumenta. Sudionici će imati prilike postaviti konkretne upite vezane uz područje elektroničkog potpisa te diskutirati o vlastitim potrebama i mogućnostima primjene e-poslovanja. Fokus će biti na novoj usluzi koju će Fina omogućiti korisnicima.

Što je nova usluga i zašto će vam biti korisna?

Radi se o novoj usluzi Fine koja podrazumijeva mogućnost validacije elektronički potpisanog dokumenta nekim od certifikata koji su izdani od kvalificiranih pružatelja usluga povjerenja unutar EU koji se nalaze na Europskoj trusted listi.

Servis omogućuje međusobno prihvaćanje i razmjenu e-potpisa i e-pečata u RH ali još važnije, unutar EU, te korištenje prije svega kvalificiranih e-potpisa i e-pečata.

Ovu je uslugu Fina razvila u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, u sklopu projekta eS&S – eSeal & Signature Validation Service Croatia“ temeljem natječaja CEF Telecom (eIdentification and eSignature). Cilj je projekta da korištenjem posebne digitalne infrastrukture za elektronički potpis, javnim i privatnim subjektima omogućimo validaciju e-potpisa i e-pečata u skladu s eIDAS Regulativom.

Kome je edukacija namijenjena?

Edukacija je namijenjena svim zainteresiranim subjektima koji imaju tendenciju uvođenja elektroničkog potpisa u svoje poslovne procese ili zaprimaju elektronički potpisanu dokumentaciju te imaju potrebu provjere potpisa.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na

e-poslovanje@fina.hr
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.