Preskoči na glavni sadržaj

Bliži se rok za predaju GFI-a: Fina poziva poduzetnike da ih predaju do 30. travnja 2022. godine

Odlukom Ministarstva financija RH obveza predaje godišnjih financijskih izvještaja (GFI) za 2021. godinu vraćena je na stari rok, stoga Financijska agencija poziva poduzetnike da do 30. travnja 2022. ispune svoju obvezu.

Od ukupno 170.000 obveznika, do 15. travnja je godišnji financijski izvještaj za 2021. godinu predalo njih 41.840.

Za obveznike koji propuste dostaviti GFI i svu propisanu dokumentaciju za statističke i druge potrebe i/ili u svrhu javne objave do zakonski propisanoga roka, propisana je novčana kazna u iznosu od 10.000 do 100.000 kuna, a odgovornoj osobi u iznosu od 5.000 do 20.000 kuna. Kako bi izbjegli dodatne troškove, Financijska agencija poziva sve poduzetnike da na vrijeme predaju potrebne izvještaje.

Za potrebe javne objave, poduzetnici su obvezni godišnje financijske izvještaje predati u roku od šest mjeseci, a konsolidirane godišnje financijske izvještaje za javnu objavu u roku od devet mjeseci po isteku svoje poslovne godine.

Izvještaje je moguće dostaviti na sljedeće načine:
• putem internetske aplikacije RGFI, uz korištenje digitalnog certifikata
• putem online servisa za predaju dokumentacije
• poštom
• na šalteru u Fininim poslovnicama.

Sve informacije o predaji godišnjih izvještaja moguće je dobiti:
• putem besplatnog telefona 0800 0080, od ponedjeljka do petka od 7:30 do 22 sata te subotom od 8 do 13 sati
• slanjem upita e-poštom, ovisno o sjedištu obveznika: Osijek: rgfi.os@fina.hr, Rijeka: rgfi.ri@fina.hr, Split: rgfi.st@fina.hr, Zagreb: rgfi.zg@fina.hr,
• na stranici www.fina.hr/predaja-financijskih-izvjestaja.
Dodatne informacije poduzetnici mogu pronaći na stranicama Fine: RGFI: Česta pitanja i odgovori i Predaja financijskih izvještaja.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.