Predaja financijskih izvještaja

Obveznici predaje financijskih izvještaja su poduzetnici iz realnoga i financijskoga sektora, neprofitne organizacije te proračuni i proračunski korisnici.

Poduzetnici

Predaja godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe te godišnjih financijskih izvještaja i druge dokumentacije radi javne objave. Više informacija.

Neprofitne organizacije

Obrasci i propisi za predaju financijskih izvještaja. Više informacija.

Proračun i proračunski korisnici

Od 2022. godine Fina više ne prikuplja financijske izvještaje proračuna i proračunskih korisnika te se obrasci mogu skinuti sa stranica Ministarstva financija, direkno iz aplikacije RKPFI.  

Obveznici mogu zatražiti ovjereni ispis financijskog izvještaja (PDF dokument) za razdoblja zaključno s 2021. godinom, a naknada iznosi 1,08 EUR + PDV (8,16 HRK + PDV) po stranici izvještaja.

Kontaktirajte nas:

Vaša pitanja možete poslati na adresu jednog od četiri regionalna centra, ovisno o sjedištu obveznika: 
Osijek: rgfi.os@fina.hr
Rijeka. rgfi.ri@fina.hr
Split: rgfi.st@fina.hr
Zagreb: rgfi.zg@fina.hr

Novosti - RGFI

17.04.2023.
Bliži se rok za predaju GFI-a: Pozivamo poduzetnike da ih predaju do 30. travnja 2023. godine

S obzirom na to da se bliži zakonski rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2022. godinu, pozivamo sve poduzetnike da na vrijeme predaju svoje izvještaje te izbjegnu plaćanje kazne

Više informacija
04.04.2023.
Analitičarka Fine o predaji GFI-a na HRT-u: Poduzetnici su spremni na predaju GFI-a isključivo elektronskim putem

Danijela Burić Novak, analitičarka Centra za registre u Fini razgovarala je o predaji godišnjih financijskih izvještaja sa Željkom Kardumom u financijskim minutama HRT-ova Studija 4

Više informacija
07.03.2023.
Fina poziva sve poduzetnike na predaju GFI-a do 30. travnja 2023.

Rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2022. godinu je 30. travnja 2023., a za javnu objavu šest mjeseci po isteku poslovne godine

Više informacija
19.04.2022.
Bliži se rok za predaju GFI-a: Fina poziva poduzetnike da ih predaju do 30. travnja 2022. godine

Odlukom Ministarstva financija RH obveza predaje godišnjih financijskih izvještaja (GFI) za 2021. godinu vraćena je na stari rok, stoga Financijska agencija poziva poduzetnike da do 30. travnja 2022. ispune svoju obvezu.

Više informacija
25.02.2022.
Fina poziva sve poduzetnike na predaju GFI-a do 30. travnja 2022.

Nakon dvije godine rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja u Finu vraćen je na redovite rokove 30. travnja, a za javnu objavu šest mjeseci po isteku poslovne godine.

Više informacija